Bespaartips

Besparen op jouw warmtegebruik? Dat juichen wij bij Ennatuurlijk alleen maar toe. 

Door slim met de verwarming en het gebruik van warm water in jouw huis om te gaan kun je veel warmte besparen. Dit is beter voor het milieu maar ook goed voor jouw eigen portemonnee. Door jouw gedrag aan te passen en kleine aanpassingen aan jouw huis te doen kun je al tot 160 euro per jaar besparen op de warmterekening. Kleine aanpassingen aan jouw huis, die je makkelijk zelf kunt doen, leveren vaak al een besparing op. Daarnaast geven ze direct een hoger wooncomfort. De kleine woningverbeteringen kunnen vaak ook in een huurhuis worden toegepast.

Als je echt grote stappen wil zetten om warmte te besparen, dan kun je jouw huis bijvoorbeeld isoleren. Deze kosten verdienen zich bij oudere, niet geïsoleerde, huizen snel terug en verhogen de waarde van jouw huis. Wij hebben in veel gevallen de besparing uitgerekend voor een tussenwoning en appartement van verschillende leeftijden zodat je zelf kunt inschatten welke verwachte besparing het best met jouw situatie overeenkomt. 

Besparen doe je zo

Besparen op jouw warmtegebruik? Wij geven je graag enkele tips! Hieronder zie je twaalf categorieën waarop je warmte kunt besparen. Wil je weten welke bespaartips voor jou relevant zijn? Vul dan hieronder drie korte vragen in en zie welke tips nuttig voor je zijn. Wij wensen je succes met het verminderen van jouw warmteverbruik, zo dragen we allemaal een steentje bij aan het verduurzamen van Nederland.