Bespaartips

Besparen doet u zo

Besparen op uw warmtegebruik? Dat juichen wij bij Ennatuurlijk alleen maar toe. Daarom geven we u graag enkele tips!

 • Draai radiatorkranen in ruimtes die u niet gebruikt op vorstbeveiliging (te herkennen aan het sterretje) of op stand 1.
   
 • Houd er rekening mee dat er veel warmte verloren gaat als de deur van een verwarmde ruimte open staat. Probeer de deuren in uw woning daarom zoveel mogelijk te sluiten.
   
 • Zorg dat er voldoende afstand is tussen radiatoren en meubels. Het is ook beter dat lange gordijnen niet voor de radiator hangen. Zo krijgen radiatoren de kans om warmte vrij af te geven.
   
 • U kunt ervoor kiezen om de temperatuur van de verwarming tijdelijk lager in te stellen. Bijvoorbeeld ’s nachts of als u een tijd niet thuis bent. Maar hoe beter uw woning geïsoleerd is, hoe minder nut het heeft om de temperatuur tijdelijk te verlagen. ’s Nachts koelt de woning af en die moet u ’s morgens weer op temperatuur brengen. Het is comfortabeler voor u om de temperatuur niet of maar een beetje (2 °C) te verlagen. Als u een laag temperatuursysteem in uw woning heeft zoals vloerverwarming, raden wij u af om de temperatuur tijdelijk lager in te stellen.
   
 • Verander uw gewoontes. Bijvoorbeeld door de verwarming standaard een graadje lager te zetten, of korter te douchen.
   
 • Hoort u een borrelend geluid in de leidingen of radiatoren? Dat verhelpt u door de radiatoren te ontluchten. Plaats daarvoor het speciale ontluchtingssleuteltje op het ontluchtingsventiel van de radiator en draai het langzaam een beetje open (naar links) tot u lucht hoort ontsnappen. Draai het ventiel weer dicht als er water uit de opening komt. Zo werkt u alle radiatoren af, van beneden naar boven.
   
 • Ventileer de woning regelmatig maar kortstondig. Droge lucht is makkelijker te verwarmen dan vochtige lucht.
   
 • Sluit 's avonds de gordijnen of andere raamdecoratie. Vooral in de winter houdt raamdecoratie de kou buiten en de warmte binnen. Zo zit u ook bij koude dagen, er lekker warmpjes bij!
   
 • Draag sloffen in huis, trek een warme trui aan en leg een deken op de bank. Hierdoor krijgt u het minder snel koud en kan de verwarming een graadje lager worden gezet.
   
 • Laat uw installateur eens kijken of bijvoorbeeld leidingwerk in huis beter geïsoleerd kan worden.

Meer weten besparen_varkentje_klein.jpg

Tip!
Houd uw verbruiksgegevens bij op uw persoonlijke account op Mijn Warmte. Zo heeft u scherp inzicht in uw verbruik, past u eventueel uw voorschot aan en voorkomt u onaangename verrassingen op de jaarafrekening.

Kies voor duurzaam en korting!

Lees meer over Greenchoice