Hot topic: De warmteprijzen stijgen. Hoe zorg ik dat mijn voorschotbedrag blijft kloppen?

Media
jeroen van ennatuurlijk
Tekst

Thomas verwarmt zijn woning met warmte van Ennatuurlijk. In het nieuws zag hij dat de energieprijzen in 2022 flink omhoog gaan, ook de tarieven voor warmte. Hij vraagt zich af wat dat betekent voor zijn voorschotbedrag en hoe hij kan voorkomen dat hij straks veel moet bijbetalen. 

Verhoog je voorschotbedrag

Tekst

Het team van Jeroen. onze manager Klantenservice, zit elke werkdag van 8.30 tot 17.00 uur klaar om klanten zoals Thomas te helpen met hun vragen. “We delen de zorgen van Thomas over de prijsstijging. Ons advies is om je voorschotbedrag nu alvast te verhogen. Dan betaal je nu al iedere maand een beetje extra om de prijsstijging op te vangen. Mocht achteraf op je jaarafrekening blijken dat je te veel hebt betaald, dan krijg je het verschil terug. Je voorschot verhogen kun je zelf doen via www.mijnwarmte.nl of door contact op te nemen met de klantenservice.”

Media
Telefoon klant
Tekst

Hoeveel hoger?

“Omdat de tarieven voor 2022 pas eind december bekend zijn, kunnen we je vanaf 1 januari adviseren over je voorschot. Vanaf dan kun je op basis van de nieuwe tarieven en je verbruik laten berekenen of je voorschotbedrag voldoende is. Daarom is het slim dit begin januari zelf te controleren op www.mijnwarmte.nl en het daar indien nodig ook meteen aan te passen.”

Houd vinger aan de pols met de voorschotcheck

“Voorkom dat je in 2022 verrast wordt door je jaarafrekening en houd je een vinger aan de pols. Check elk kwartaal op www.mijnwarmte.nl of je voorschotbedrag nog aansluit bij je verbruik. Door de hogere warmteprijzen zal je voorschotbedrag hoger zijn dan je gewend bent. Zorg dus dat je je voorschotbedrag tijdig controleert en indien nodig aanpast.”

Energieverbruik omlaag

“Nog een tip: je kunt ook kijken hoe je je verbruik kunt verlagen. Want hoe minder je verbruikt, hoe lager de rekening. Door isolatie van je woning heb je bijvoorbeeld veel minder warmte nodig om het binnen comfortabel warm te krijgen. Maar ook kleine maatregelen, zoals minder lang douchen of het plaatsen van tochtstrippen, tellen mee: alle kleine beetjes helpen.”

Tip: bekijk onze bespaartips voor meer bespaarinspiratie.

Meer weten over je tarief?

Onder meer Dionne van onze klantenservice helpt je graag verder.

Je kunt ons bereiken via:
Whatsapp: 0611461151
telefoon: 085-2734567
mail: klantenservice@ennatuurlijk.nl

Wat vind jij van Hot topic: De warmteprijzen stijgen. Hoe zorg ik dat mijn voorschotbedrag blijft kloppen?

Wat vind jij van Hot topic: De warmteprijzen stijgen. Hoe zorg ik dat mijn voorschotbedrag blijft kloppen?

Bedankt voor het geven van jouw waardering!
Deze staat in de wachtrij om goedgekeurd te worden door een van onze website beheerders.
Na goedkeuring zal deze worden gepubliceerd.

Sluit dit venster