Nieuwsbrief april 2020

Tekst

Header april 2020

 

Nu het lentezonnetje zich steeds vaker laat zien, zal de verwarming juist steeds minder worden gebruikt. Een mooi moment om te controleren hoe uw stookgedrag van afgelopen winter zich verhoudt met uw maandelijkse voorschot. Betaalt u op dit moment meer of minder dan dat u aan warmte verbruikt? Als u onderstaande stappen volgt weet u binnen 5 minuten precies waar u aan toe bent.

1. Noteer uw meterstand
2. Ga naar mijnwarmte.nl en log in met uw account
3. Kies onderaan de pagina ‘Mijn Verbruik’ voor de optie ‘Mijn voorschot’ en vervolgens ‘Voorschot wijzigen’
4. Voer uw meterstand in en zie direct of uw voorschot nog in lijn ligt met uw verbruik

Let op: heeft u warmtemetertjes op elke radiator? Dan is het checken van uw voorschot jammer genoeg (nog) niet mogelijk.
 

Project Vroeg Eropaf

In Nederland heeft één op de vijf huishoudens moeite om iedere maand hun vaste lasten te betalen. Hierdoor komen steeds meer mensen in de problemen. Om deze mensen te helpen voordat schulden te hoog oplopen, is het project ‘Vroeg Eropaf’ in het leven geroepen. Het project loopt al in ruim honderd gemeenten, waaronder Breda, Enschede, Hengelo en Helmond. In deze vier gemeenten is ook Ennatuurlijk aangesloten bij dit initiatief.


Vroeg eropafAlle partners die deelnemen aan het project, zoals woningcorporaties, nutsbedrijven en zorgverzekeraars, geven maandelijks beginnende betaalachterstanden van klanten door aan de gemeente.

Als de klant bij meerdere partners een achterstand heeft, dan wordt de klant benaderd door een schuldhulpverlener. Samen met de klant worden de schulden op een rijtje gezet en wordt gekeken naar een passende oplossing. Dit kan bijvoorbeeld een aanvraag voor een subsidie zijn, het treffen van een betalingsregeling of aanmelding bij een schuldhulpinstantie.

Ennatuurlijk informeert klanten met een beginnende betalingsachterstand actief over de mogelijkheid om deel te nemen aan het project. De voordelen van deze aanpak zijn inmiddels duidelijk zichtbaar. Wij zijn blij dat we hier actief een bijdrage aan kunnen leveren. Juist door open naar elkaar te zijn en schulden bespreekbaar te maken, kunnen we er samen voor zorgen dat ernstigere problemen worden voorkomen.
 

De afdeling Engineering

 

 

 

 

 

Vanuit heel Nederland benaderen gemeenten en woningcorporaties Ennatuurlijk. Zij willen graag advies over de mogelijkheden van warmte in hun gemeente, of over de uitbreiding van reeds bestaande warmtenetten. Het meedenken over innovatieve warmtetechnieken en het ontwerpen van warmtenetten doet de afdeling Engineering met liefde en plezier!

De engineers zijn het technisch geweten van Ennatuurlijk. Ze denken mee met de accountmanagers in de advies- en offertefase en ontwerpen de warmteoplossingen. Maar daar houdt het werk voor hen niet op! Ze begeleiden namelijk ook de realisatie en aansluitingen en hebben kennis van de netten en installaties die zijn opgeleverd voor een goed onderhoud en beheer. Onze engineers genieten van het werk dat op hen afkomt en hebben ook een mooie motivatie: “Wij willen de beste warmte-engineers van Nederland zijn.”

Wat het werk zo interessant maakt voor onze engineers zijn de lastige technische opgaven. Bijvoorbeeld de boring laatst recht onder een druk verkeerspunt in Eindhoven. Vooral het ervaren dat hetgeen op papier wordt bedacht, in de praktijk ook echt werkt, is de kers op de taart!

Meer weten over het werk en de collega’s van de afdeling Engineering?

Lees dan hier het hele artikel


Kleur en knutsel

Het is voor iedereen een roerige tijd. Ook voor kids, want voor hen is er een hoop veranderd. Geen school, niet met vriendjes spelen, de ouders met rust laten die thuis werken. Een goede reden om ook de kleintjes eens in het zonnetje te zetten. Daarom hebben we een leuke kleurplaat gemaakt om tussen het huis- en schoolwerk door lekker te knutselen en te kleuren.

KleurplaatU kunt de kleurplaat hier downloaden. En... we verloten onder alle inzendingen een heerlijke snoeppot! Dus wilt u meedoen en kans maken op deze prijs, mail dan een foto van het eindresultaat uiterlijk 15 mei naar nieuws@ennatuurlijk.nl. We maken de winnaar bekend in de volgende nieuwsbrief.