Nieuwsbrief februari 2021

Tekst
Header nieuwsbrief februari 2021
Tekst

Vanaf maart mogen wij een nieuwe groep klanten verwelkomen bij Ennatuurlijk. We hebben namelijk een overeenkomst gesloten met Hydreco voor de overname van vijf warmte- en koudeprojecten. Het gaat om de netten, installaties en aansluitingen van 1.400 klanten in Eindhoven (Strijp R en Strijp S), Boxtel, Steenbergen en Goirle.

Wij willen, door gebruik te maken van lokale oplossingen, duurzame energie voor iedereen mogelijk maken en bijdragen aan de versnelling hiervan. Deze aanpak sluit aan bij onze duurzaamheidsambities en de continue verduurzaming van onze netten. Dit is dus een mooie stap in de uitbreiding van onze warmtenetten. Wij heten onze 1.400 nieuwe klanten van harte welkom!

Tekst

Winnaar Warmetruiendag

Vorige maand kondigden we via deze nieuwsbrief de winactie aan rondom de Warmetruiendag. We vroegen u om aan ons te laten zien hoe u meedeed aan deze speciale dag. Zette u de thermostaat een graadje lager, zat u met een dekentje op de bank of had u nog een andere goede oplossing?

Tekst

Wij waren blij verrast met zoveel leuke inzendingen! Uiteindelijk kan er maar één de winnaar zijn en dat is mevrouw Copic uit Eindhoven. Haar zoons zaten heerlijk met een warm kleed op de bank. Heel veel plezier met uw cadeaukaart!

Media
Warmetruiendag
Tekst

Kennismaken met Tina

Tina
Tekst

Op 1 februari zijn zeven trainees gestart bij Ennatuurlijk. Zeven enthousiaste trainees die met hun energie en ideeën Ennatuurlijk gaan helpen om het verschil te maken. Eén van deze trainees is Tina. Tina is van nature gedreven om zich hard te maken voor de verduurzaming van Nederland en zag haar kans schoon om binnen Ennatuurlijk hier ervaring in op te doen.

“Mijn naam is Tina, ik ben 23 jaar en kom oorspronkelijk uit Druten. Ik woon inmiddels samen met mijn vriend op Strijp-S en ben sinds een paar maanden in het bezit van mijn diploma Technische natuurkunde.” Tina heeft van jongs af aan al een grote liefde voor de natuur en is gedreven om een verschil te gaan maken binnen de energietransitie. Haar interesse voor Ennatuurlijk is mede ontstaan doordat ze vanuit haar woonkamer uitkijkt op de biomassacentrale op Strijp-T. “Voor mij was het een grote groene doos en ik vroeg me af wat het was. Daarnaast ben ik ook klant van Ennatuurlijk. Ik werd nieuwsgierig naar de mensen achter de factuur. Toen ik me hierin ging verdiepen kwam ik erachter wat Ennatuurlijk doet en waar zij zich dagelijks hard voor maakt en hier werd ik letterlijk warm van.” Naast duurzaamheid liggen de interesses van Tina ook in de sport: “Ik heb altijd een gezonde nieuwsgierigheid gehad om nieuwe sporten te ontdekken.” Voetbal, tennis, ijshockey, paardrijden. Maar ook actieve vakanties behoren tot haar hobby’s.

Tina is geen onbekende voor Ennatuurlijk: “Ik ben eind 2020 afgestudeerd binnen Ennatuurlijk en toen ik hoorde over het traineeship heb ik direct gesolliciteerd. Het is voor mij dé ingang om Ennatuurlijk als bedrijf en haar facetten nog beter te leren kennen, maar vooral ook om uit te zoeken waar ik het verschil in kan gaan maken. Een win-win dus.” Tina heeft eerder stages gelopen bij bedrijven die onderzoek doen naar bijvoorbeeld zontoepassingen in de bouw. Hierbij lag de focus meer op de techniek. Tina was op zoek naar een organisatie die ook de menselijke kant belicht, het maatschappelijk aspect van de energietransitie. Tina: “Ik wil meer dan alleen onderzoek doen, ik wil graag met mensen aan de slag.” Binnen Ennatuurlijk heeft zij onderzocht wat de mogelijkheden zijn om bestaande, oudere woningen te voorzien van lagere temperaturen om hun woning te verwarmen en om deze woningen van warm water te voorzien. Het behoud van comfort stond hierin centraal. Hiervoor heeft ze ook klanten geïnterviewd: “Klanten waren enthousiast over de techniek, maar sceptisch over wat het dan voor hen betekende."

Het traineeship is opgedeeld in drie halve jaren en elk half jaar gaat een trainee met een andere opdracht aan de slag. Tina: “Voor de eerste periode waren er 18 projecten waar we ons op konden inschrijven en we zijn met zeven trainees. Er is dus genoeg te doen.” Tina heeft gekozen voor een project vanuit het team realisatie, maar het is het breder gedragen probleem dat haar motiveerde. Tina: “De strategie binnen Ennatuurlijk is ingericht op de grotere groeigebieden, ook wel metropolen genoemd. Maar we zijn niet alleen in deze gebieden werkzaam, we werken ook in andere (buiten)gebieden. Aan mij nu de taak om te kijken welke werkvormen er binnen Ennatuurlijk zijn en hoe we voor eenzelfde structurele werkaanpak kunnen gaan.” Wat maakte het dat juist deze opdracht haar aandacht trok? Tina: “Op deze manier leer ik de gehele keten binnen Ennatuurlijk kennen en krijg ik het eerste half jaar de tijd om uit te vinden hoe het bedrijf werkt. Ik ben een mensenmens en deze uitdaging sluit hier goed op aan. En daarbij kom ik zelf uit een buitengebied. Landelijke keuzes en beslissingen vallen in deze gebieden niet altijd even goed. Ik heb dan ook zelf ondervonden dat wanneer je achteraf woont, je soms harder moet schreeuwen om gehoord te worden.”

Volgens Tina gaat de lokale aanpak ervoor zorgen dat Ennatuurlijk het verschil gaat maken in de energietransitie. "Mensen moeten hier enthousiast van worden en ik denk dat een lokale aanpak daarbij gaat helpen. En juist daarom is het belangrijk om door te pakken, ook in de in kleinere dorpen en steden. Er is niks lokaler dan een dorp met 12.000 bewoners, zoals waar ik vandaan kom.” En Ennatuurlijk staat hier volledig achter. Om de energietransitie te laten slagen, moet iedereen zijn steentje bijdragen en hoe kan dat beter dan met een lokale aanpak.

“Met het traineeship hoop ik met verschillende aspecten van Ennatuurlijk te maken te krijgen zodat ik op het einde zo goed als mogelijk weet hoe het bedrijf werkt en wat er nodig is om de energietransitie te versnellen. Op persoonlijk vlak hoop ik te leren hoe ik mijn ideeën over de energietransitie kan delen met anderen op een overtuigende manier en ze ook kan uitvoeren door genoeg draagvlak te creëren (als het goede ideeën zijn dan hé). Daarnaast hoop ik aan het einde van het traineeship een jonge professional te zijn die alle ins en outs weet over de energietransitie op gebied van warmte en een groot verschil kan maken voor Ennatuurlijk en voor Nederland. Mijn ultieme droom is om een uitvinding te doen en daarmee de wereld te redden van een klimaatondergang, maar laten we eerst beginnen bij Ennatuurlijk.”

 

Tekst

Bespaartips

Vorig jaar zijn de bespaartips op onze website fors uitgebreid. Met deze tips en adviezen willen we u inspireren slimme besparingen door te voeren in uw woning. Het is, door het invullen van een paar simpele vragen, mogelijk om bespaartips op maat te krijgen. De bespaartips variëren van het aanpassen van gedrag tot investeringen in uw woning.

Tekst

Eén tip lichten we graag voor u uit: zet uw verwarming ongeveer een uur voordat u gaat slapen op de nachtstand. Door de temperatuur een uur voordat u gaat slapen al een paar graden terug te zetten bespaart u eenvoudig al een klein bedrag per jaar. Benieuwd naar alle andere bespaartips? Neem dan een kijkje op onze deze pagina.  

Wat vind jij van Nieuwsbrief februari 2021

Wat vind jij van Nieuwsbrief februari 2021

Bedankt voor het geven van jouw waardering!
Deze staat in de wachtrij om goedgekeurd te worden door een van onze website beheerders.
Na goedkeuring zal deze worden gepubliceerd.

Sluit dit venster