Nieuwsbrief januari 2021

Tekst

Monteurs ENNatuurlijk

Tekst

Dagelijks zijn onze monteurs en meteropnemers op pad om werkzaamheden uit te voeren en meterstanden op te halen. Dus grote kans dat u er soms een bij u in de straat ziet lopen. Maar hoe kunt u ze herkennen? Hieronder een paar tips:

  • Wij kondigen altijd aan wanneer monteurs langskomen. Afhankelijk van uw voorkeur is dit per e-mail of per brief. Zorg er daarom voor dat het juiste e-mailadres bij ons bekend is en dat de e-mail niet bij de ‘spam’ terecht komt.
  • De monteurs van onze onderhoudspartij kunnen zich altijd legitimeren. Staat er een monteur bij u aan de deur, vraag dan gerust naar zijn legitimatie. Dit is een pasje met het logo van de onderhoudspartij die is ingeschakeld. Heeft de monteur deze niet bij zich, dan hoeft u hem niet binnen te laten.
  • Onze meteropnemers zijn nog makkelijker te herkennen. Zij rijden rond in een auto met daarop het logo van Ennatuurlijk. Daarnaast hebben zij ook kleren van Ennatuurlijk aan. Denk hierbij aan een T-shirt, broek en bijvoorbeeld een pet.

Heeft u alsnog twijfels? Neem dan contact op met onze klantenservice.

Tekst

Expeditie Warmte Utrecht

De Gemeente Utrecht wil nog vóór 2030 ruim 40.000 bestaande woningen ‘van het gas’ halen en zet bij deze lastige opgave “Expeditie Warmte” in. Hierin werken ondernemers en buurtinitiatieven samen aan de ontwikkeling van een warmteconcept voor een buurt. Daarbij wordt onderzocht hoe gebruik kan worden gemaakt van lokale warmtebronnen om bestaande bouw van het gas af te halen. Het is een manier van werken die nog in geen enkele andere gemeente in Nederland is toegepast.

Tekst

Bewonersinitiatieven uit Lunetten, Oog in Al, Tolsteeg/Oud-Hoograven, Tuindorp en de Zeeheldenbuurt verkennen samen met bedrijven hoe zij huizen in hun buurt of voor hun VvE kunnen verwarmen zonder aardgas.

Ze kijken eerst naar het verduurzamen van de woning en gaan dan op zoek naar warmte in de buurt. Dat kan bijvoorbeeld gaan om warmte uit rivieren, kanalen of het riool, warmte uit de bodem, of restwarmte van een lokaal bedrijf.

Benieuwd hoe Ennatuurlijk betrokken is bij deze expeditie? Lees dan hier snel verder.

Media
Buurt Bouwdoos
Tekst

Toekomstvisies van onze warmtenetten

Toekomstvisies warmtenetten

Tekst

Ennatuurlijk heeft in 2019 in samenwerking met Stichting Natuur en Milieu en andere warmtebedrijven het Warmtepact ondertekend. Met het Warmtepact hebben we de handen ineengeslagen om de verduurzaming van warmtenetten en de gebouwde omgeving mogelijk te maken.

Een van de afspraken uit het Warmtepact is dat de warmtebedrijven jaarlijks rapporteren over de duurzaamheid en toekomstvisies van hun warmtenetten. Deze informatie is voor onze grootste warmtenetten vanaf nu te vinden op onze website. Bent u benieuwd naar de toekomstvisie van het warmtenet waarop uw woning is aangesloten? Neem dan hier een kijkje. 

Tekst

Trekt u volgende week ook een warme trui aan?

Warmetruiendag is een initiatief van Klimaatverbond Nederland om meer aandacht te schenken aan wereldwijde klimaatproblemen.  Door samen onze thermostaat een graad lager te zetten en een lekker warme trui aan te trekken, helpen we met het verlagen van de CO₂-uitstoot en besparen we ook energie. Hier zijn wij natuurlijk groot voorstander van! Doet u ook mee op vrijdag 5 februari? Laat ons zien hoe u mee doet en maak kans op een cadeaubon van Bol.com ter waarde van € 20,00.

Tekst

WarmetruiendagU kunt uw inzending uiterlijk zondag 7 februari sturen naar nieuws@ennatuurlijk.nl. De winnaar maken we bekend in de nieuwsbrief van februari. 

Wat vind jij van Nieuwsbrief januari 2021

Wat vind jij van Nieuwsbrief januari 2021

Bedankt voor het geven van jouw waardering!
Deze staat in de wachtrij om goedgekeurd te worden door een van onze website beheerders.
Na goedkeuring zal deze worden gepubliceerd.

Sluit dit venster