Werkzaamheden in jouw buurt?

Tekst

Bij Ennatuurlijk werken we hard aan een betrouwbare en duurzamere warmtelevering. Dat doen we door de staat van onze warmtenetten scherp in de gaten te houden en te verbeteren. Soms zorgen de werkzaamheden voor hinder. Die proberen we uiteraard tot een minimum te beperken. Ook geven we hieronder helder inzicht in de werkzaamheden die op dit moment plaatsvinden.

Eindhoven - biomassacentrale Strijp-T

Dinsdag 19 oktober tussen 6.00 uur en 8.00 uur wordt de biomassacentrale voor periodiek onderhoud uit bedrijf genomen. Vanaf 20.00 uur starten we de centrale weer op waarbij we verwachten dat deze in de loop van dinsdag op woensdagnacht weer volledig in bedrijf zal zijn. Zowel bij het uit bedrijf nemen als de opstart kan wat geur- en rookoverlast ontstaan. Mocht dat het geval zijn, houd dan ramen en deuren gesloten. Onze excuses voor het ongemak.

Sittard

Op dit moment zijn we in Sittard-Geleen op deze plaatsen bezig met de aanleg van Het Groene Net: 

  • Rondom Ligne richting het nieuwe gebouw WOZOCO aan de Odasingel Sittard zijn in februari de werkzaamheden gestart.

Helmond

Momenteel wordt er preventief onderhoud verricht aan onze warmteleidingen in Helmond. Deze werkzaamheden zijn noodzakelijk om de betrouwbaarheid en de veiligheid van ons netwerk op peil te houden. Hierdoor is er op diverse plaatsen (onder andere de Middenloop en Twentehof) enige overlast door werkzaamheden. Onze excuses voor het ongemak.

Twentehof
Er is een lekkage geconstateerd in de warmteleiding die in het fietspad Voorste Straakven ligt. Het fietspad
wordt vanaf 15 oktober afgesloten. In overleg met de Gemeente Helmond is een tijdelijk verkeersplan
opgesteld. Fietsers en voetgangers worden tijdelijk omgeleid door de Twentehof. Onze excuses voor het ongemak. 

Riviersingel
Ennatuurlijk is eigenaar van de leiding onder de grond die warmwater transporteert van de warmtekrachtcentrale Helmond naar de wijk brouwhuis, waar duizenden mensen afhankelijk zijn van onze levering. Deze transportleiding bestaat uit een binnen staalleiding en een buitenstaalleiding.

Op de transportleiding is een lekkage ontstaan op de binnenleiding. De tussenruimte vult zich op dit moment met warm water. Om de lekkage op te kunnen sporen is het van hoogst belang dat het lekkende deel van de leiding zo snel mogelijk afgesloten wordt. Om dit te kunnen doen moet Ennatuurlijk zogenaamde ‘’afsluiters’’ opgegraven waarmee het lekkende deel van de leiding kan worden afgesloten. Haast is hierbij geboden. Deze afsluiters bevinden zich onder het terrein van de woongemeenschap. Om de graafwerkzaamheden te kunnen uitvoeren moeten de bijgebouwen op de plek van de graafwerkzaamheden helaas worden verwijderd. Wij begrijpen de gevoeligheid die dat met zich meebrengt, maar we zien geen andere mogelijkheid om de lekkage te verhelpen. Vanwege de urgentie zal Ennatuurlijk vrijdag 18-6-2021 starten met de graafwerkzaamheden. Onze excuses voor het ongemak.

Tilburg

Momenteel wordt er preventief onderhoud verricht aan onze ondergrondse warmteleidingen in Tilburg. Deze werkzaamheden zijn noodzakelijk om de betrouwbaarheid en de veiligheid van ons netwerk op peil te houden. Hierdoor is er op diverse plaatsen enige overlast door graafwerkzaamheden. Onze excuses voor het ongemak.

Breda

Groenendijk
Vanaf maandag 4 oktober starten onderhoudswerkzaamheden in de buurt van de Groenendijk en Stabroekstraat. Tijdens de werkzaamheden worden geen wegen afgesloten, enkel het fietspad aan de overzijde van de Groenendijk is afgesloten. Fietsers worden omgeleid. De werkzaamheden duren tot begin november. Onze excuses voor het ongemak. 

Beverweg
Er is een lekkage op de oude aansluitleiding. De werkzaamheden worden opgepakt. 

Put Prinsenhil
Er komt lebit omhoog. De werkzaamheden worden opgepakt.


Noortberghmoeren 162
Er zijn werkzaamheden aangemeld. Deze worden opgepakt. De afsluiters zijn opgegraven. De nieuwe spindels worden gemaakt zodat deze terug gelast kunnen worden.

Bernard de wildestraat
Er is een lekkage gemeld. De werkzaamheden worden opgepakt. Vanaf week 34 zijn de garageboxen weer bereikbaar en is de eerste onderbreking gedicht. Er wordt op dit moment verder gezocht naar de lekkage. De reparatie staat gepland op 29 september.

Poortakker 8
Er is een lekkage gemeld. De werkzaamheden worden opgepakt. 

Poortakker 9
Er is een lekkage gemeld. De werkzaamheden worden opgepakt. 

Loenhoutstraat 20
Er is een lekkage gemeld. De werkzaamheden worden opgepakt. 

Blokmoeren 63
Er is een lekkage gemeld. De werkzaamheden worden opgepakt. De reparatie staat gepland op 7 oktober.

Weten waar in Breda wegafsluitingen zijn door bijvoorbeeld werkzaamheden? Deze website heeft ze voor je op een rijtje gezet.

Wat vind jij van Werkzaamheden in jouw buurt?

Wat vind jij van Werkzaamheden in jouw buurt?

Bedankt voor het geven van jouw waardering!
Deze staat in de wachtrij om goedgekeurd te worden door een van onze website beheerders.
Na goedkeuring zal deze worden gepubliceerd.

Sluit dit venster