Warmtetarieven

Tekst

tarieven ennatuurlijk

Eenmaal per jaar, op 1 januari, wijzigen de tarieven voor warmte. Hieronder vind je de standaardtarieven voor 2022. 

Tekst

Het tarief in 2022

Op 1 januari 2022 zijn de warmtetarieven voor dit jaar gepubliceerd. De kosten voor het leveren van warmte zijn hoger geworden dit jaar. Ennatuurlijk begrijpt je zorgen over de energiekosten heel goed. We voelen ons verantwoordelijk om de energierekening voor jou zo betaalbaar mogelijk te houden. We hebben ons dan ook ingespannen om de stijging van warmtetarieven voor 2022 te matigen. Daarbij hebben we scherp gekeken naar onze werkelijk gestegen kosten door de historisch hoge energieprijzen. De kosten om warmte te leveren zijn daardoor flink gestegen.

De totale kosten (variabel en vaste kosten) stijgen bij Ennatuurlijk met ongeveer 35% ten opzichte van het maximum van de ACM van 2021 waar een stijging van 67% is toegestaan. Ten opzichte van onze eigen tarieven van 2021 stijgen de kosten voor onze warmteklanten met ongeveer 54% ten opzichte van 2021 bij een gemiddeld gebruik van 35 GJ (waar ACM mee rekent).

Door de stijgende energieprijzen heeft de overheid ervoor gekozen om alle huishoudens in Nederland in 2022 een extra vergoeding te geven. De extra vergoeding voor warmte bedraagt ongeveer 22 EURO per maand. De vergoeding wordt gegeven via de elektriciteitsrekening. Je vindt de vergoeding daardoor terug via de elektriciteitsrekening en dus niet via onze warmterekening. Het netto-effect voor jou als klant komt daarmee gemiddeld uit op een stijging van ongeveer 28 EURO per maand. Kijk hier als je nog vragen hebt over de eenmalige extra heffingskorting.

Bekijk hieronder het tarievenblad met de tarieven voor 2022. Aan deze publicatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Tarievenblad 2022

tarieven ennatuurlijkJouw persoonlijke tarief bekijken

De tarieven op het tarievenblad zijn alleen van toepassing voor klanten met een standaardtarief. Voor bepaalde situaties kunnen afwijkende afspraken van toepassing zijn. Je kunt jouw tarief terugvinden in je persoonlijke account op Mijn Warmte.

Tekst

Wat betekent de prijsstijging voor jou?

We berekenen alleen de werkelijk gestegen kosten door en hebben er alles aan gedaan ons warmtetarief zo laag mogelijk te houden. Toch gaat een gemiddelde Ennatuurlijk klant -met een jaarlijkse afname van 30 Gigajoule- ongeveer 50 EURO per maand meer betalen waarvan je dus nog 22 EURO per vergoed krijgt via je elektriciteitsrekening.

Jouw persoonlijke tarief en ons advies om je voorschot aan te passen kan je terugvinden in je persoonlijke account op Mijn Warmte.

Tekst

Jouw voorschot zelf controleren en aanpassen?

Je huidige voorschotbedrag is nog niet aangepast op het nieuwe warmtetarief 2022. Controleer daarom zelf of je huidige voorschot nog hoog genoeg is en pas het indien nodig meteen aan. Dat kan eenvoudig via www.mijnwarmte.nl. Hier vind je jouw warmtetarief en kan je snel en eenvoudig gegevens doorgeven, controleren en/of wijzigen. Een beetje hulp nodig? In ons stappenplan lees je hoe je kunt inloggen om te controleren of je voorschotbedrag nog voldoende is. Zo wordt de kans dat je achteraf moet bijbetalen kleiner. 

Lees hier stap voor stap hoe je je voorschot aan kunt passen

Meest gestelde vragen en antwoorden

Linker kolom

We kunnen ons voorstellen dat je nog vragen hebt. Daarom hebben we de meest gestelde vragen met antwoorden voor je op een rijtje gezet. 

Linker kolom

Hot topic: "Waarom stijgen de kosten van warmte?"

Door de hoge gasprijzen zijn ook de warmtetarieven flink gestegen. Johan uit Breda is boos en voelt veel frustratie. “Mijn woning is niet meer aangesloten op aardgas. Ik krijg warmte via een warmtenet. Waarom moet ik dan toch flink meer gaan betalen als de gasprijs omhoog gaat?” Suzanne Sweerman, directielid van Ennatuurlijk, wil deze vraag graag beantwoorden. 

Lees het artikel

Rechter kolom

Directielid Ennatuurlijk

Wat kan ik doen als ik moeite heb om mijn warmterekening te betalen?

Linker kolom

Door de gestegen energieprijzen zijn ook de warmtetarieven van Ennatuurlijk omhoog gegaan. Margo uit Lelystad laat onze klantenservice weten dat ze de warmterekening van Ennatuurlijk nauwelijks kan betalen. Ze wil weten wat ze daaraan kan doen. We helpen haar hier graag mee want samen vinden we vaak een oplossing. 

Lees verder

Rechter kolom

Meer weten over je tarief?

Onder meer Dionne van onze klantenservice helpt je graag verder.

Je kunt ons bereiken via:
Whatsapp: 0611461151
telefoon: 085-2734567
mail: klantenservice@ennatuurlijk.nl

Wat vind jij van Warmtetarieven

Wat vind jij van Warmtetarieven

Bedankt voor het geven van jouw waardering!
Deze staat in de wachtrij om goedgekeurd te worden door een van onze website beheerders.
Na goedkeuring zal deze worden gepubliceerd.

Sluit dit venster