Heffingskorting

Tekst

Alle huishoudens in Nederland krijgen een vergoeding. Door de stijgende energieprijzen heeft de overheid ervoor gekozen om alle huishoudens in Nederland een vergoeding te geven. Deze vergoeding zal de extra kosten aan energie iets beperken, maar het blijft een feit dat velen van ons flink meer geld kwijt zullen zijn aan energie in 2022. Warmteprijzen stijgen daarbij minder hard dan gasprijzen maar alle energiebronnen worden geraakt.

Vergoeding voor warmte via elektriciteit

De vergoeding van de overheid voor de gestegen energieprijzen ontvang je via je elektriciteitsrekening. Je ziet het dus NIET terug op je Ennatuurlijk jaarafrekening. Dat lijkt raar maar de overheid kiest hiervoor omdat elke Nederlander een elektriciteitsaansluiting heeft. Zo krijgt echt iedereen de vergoeding. De vergoeding krijg je door een vaste teruggave van de energiebelasting (heffingskorting) en een verlaging van het belastingtarief op stroom. In onze download willen we je laten zien hoe hoog de gemiddelde kosten voor warmte zijn in 2022. 

Extra toeslag voor lagere inkomens

Heb je een inkomen op of net boven het sociaal minimum, dan ontvang je ongeveer 800 euro extra  toeslag via je gemeente. Deze eenmalige tegemoetkoming ontvangen huishoudens met een laag inkomen via de categoriale bijzondere bijstand.

Download hier meer informatie over de heffingskorting en de extra toeslag voor lagere inkomens.

Heffingskorting

Lager BTW-tarief

Naast deze twee regelingen heeft de overheid besloten het btw-tarief op energie te verlagen van 21% naar 9%. Op dit moment is het nog niet helemaal duidelijk voor welke onderdelen van je energierekening deze verlaging geldt. Zodra daar meer duidelijkheid over is en wij weten vanaf welke datum de verlaging voor jou wordt doorgevoerd ontvang je van ons meer informatie.

Meer weten over je tarief?

Onder meer Dionne van onze klantenservice helpt je graag verder.

Je kunt ons bereiken via:
Whatsapp: 0611461151
telefoon: 085-2734567
mail: klantenservice@ennatuurlijk.nl

Wat vind jij van Heffingskorting

Wat vind jij van Heffingskorting

Bedankt voor het geven van jouw waardering!
Deze staat in de wachtrij om goedgekeurd te worden door een van onze website beheerders.
Na goedkeuring zal deze worden gepubliceerd.

Sluit dit venster