Tekst

Wij zijn Ennatuurlijk Aardwarmte

Wij willen de ongelimiteerde warmte uit de aarde beschikbaar maken voor de energietransitie in Nederland. Met duurzame warmte uit diepe aardlagen kunnen we in 25% van de totale energievraag voorzien. Een gouden kans die we niet mogen laten liggen. Daarom willen we de ontwikkeling van aardwarmte in Nederland versnellen en het gebruik van geothermie als warmtebron opschalen. Dat doen we door zelf te investeren in nieuwe bronnen en door aardwarmte veilig, betrouwbaar en duurzaam te produceren, zonder impact op het milieu en de omgeving. 

Media
Tekst

Waar we voor staan
en waar we voor gaan

Ennatuurlijk Aardwarmte heeft een duidelijke visie om de energievoorziening voor onze klanten stap voor stap te verduurzamen. Op Agriport heeft Ennatuurlijk Aardwarmte inmiddels al drie doubletten waarmee aardwarmte wordt geproduceerd. Met het realiseren van een vierde doublet kan er nog meer duurzame warmte geproduceerd worden. Met deze aardwarmte worden de kassen verwarmd op een duurzame manier en wordt er aardgas bespaard voor de productie van tomaten en paprika’s.
 

"We maken de onbeperkte duurzame energie uit de aarde beschikbaar zodat we een bijdrage leveren aan een schonere wereld."

Tekst

Wat is aardwarmte

Aardwarmte, ook bekend als geothermie, is de natuurlijke warmte onder het aardoppervlak en is daarmee een lokale, betrouwbare én duurzame bron van warmte. Aardwarmte komt van de gloeiend hete kern van onze aarde. Het is dus al miljoenen jaren aanwezig en blijft ook in de toekomst permanent beschikbaar. Hoe dieper in de aarde, hoe hoger de temperatuur wordt – elke kilometer stijgt de temperatuur met ongeveer 30 °C. Aardwarmte die wij in Nederland kunnen gebruiken voor de verwarming van huizen en andere doeleinden komt uit formatie lagen op 2 tot 4 kilometer diepte. 
 

Lees er hier alles over

Media
Tekst

Ennatuurlijk Aardwarmte legt 't uit

Bij Ennatuurlijk Aardwarmte krijgen we veel vragen over wat aardwarmte nou precies is en hoe het werkt. Een duidelijk antwoord op de meest gestelde vragen over de opwekking van aardwarmte vind je in onze animatieserie 'Ennatuurlijk Aardwarmte legt 't uit'. We leggen daarin stap voor stap uit hoe we aardwarmte uiteindelijk onttrekken uit de aarde en gebruiken om jouw woning duurzaam te verwarmen.

 Bekijk de animaties en word warmtewijzer

Media
Techniek aardwarmte
Tekst

"We maken de onbeperkte duurzame energie uit de aarde beschikbaar zodat we een bijdrage leveren aan een schonere wereld."