Tekst

Hoe controleer ik mijn voorschot?

Wist je dat je je voorschot zelf kunt controleren en aanpassen? Je vult je nieuwe meterstand in en ontvangt automatisch een advies om je voorschot te verhogen of verlagen. Handig, want daarmee kun je voorkomen dat je aan het eind van het jaar moet bijbetalen. Kijk deze animatie waarin we je precies uitleggen hoe je dit snel en simpel zelf kunt doen. 

Tekst

Waarom is het belangrijk om regelmatig mijn voorschot te controleren

Door je voorschot te controleren en aan te passen, voorkom je verrassingen op je jaarafrekening. Zo zorg je ervoor dat je altijd het voorschot betaalt dat past bij jouw verbruik. Je kunt dit zelf controleren, maar ook wij helpen je daarbij. Dit doen we de door je voorschot aan te passen wanneer je je jaarafrekening ontvangt, en door je via Mijn Warmte een nieuw voorschotadvies te geven aan het begin van het jaar als de nieuwe tarieven bekend zijn. Meer weten? We leggen het je uit in deze animatie.

Tekst

Hoe bespaar ik op mijn warmteverbruik?

Wist je dat je met een paar kleine aanpassingen al kunt besparen op je warmtekosten? Door bijvoorbeeld je verwarming een uurtje eerder op de nachtstand te zetten of slim te isoleren met radiatorfolie. Deze en nog meer bespaartips vind je in deze animatie.

Bekijk meer bespaartips
Download de brochure met bespaartips 

Tekst

Wat kan ik doen als ik moeite heb met het betalen van mijn rekening?

Het leven is in korte tijd een stuk duurder geworden. Dat geldt ook voor de warmtekosten. We kunnen ons voorstellen dat het je een keer niet lukt om je warmterekening te betalen. Weet dan dat je er niet alleen voor staat en neem contact met ons op. We kijken dan samen naar een oplossing, zoals bijvoorbeeld tijdelijk uitstel van betaling. En er zijn meer oplossingen. Welke? Je ziet het in deze animatie.

> Bekijk ook ons Hot Topic
> Bekijk de video van Opa Joop vraagt het

Tekst

Waarom stijgen de prijzen van warmte? 

Hoe komt dat nou, dat de prijzen van warmte de afgelopen tijd zo flink gestegen zijn? Dat heeft een viertal oorzaken. Minder subsidie en gestegen gasprijzen, zijn er twee van. Welke nog meer en hoe zit dat dan precies? We leggen het je uit in deze animatie.

Tekst

Hoe werkt het prijsplafond voor warmte?

Om energie voor iedereen zo betaalbaar mogelijk te houden heeft de overheid voor 2023 een prijsplafond ingesteld. Daarmee weet je zeker dat je tot een bepaald verbruik een vast tarief betaalt, namelijk €47,38 per gigajoule (GJ) tot en met een verbruik van 37 GJ. Dat staat gelijk aan 1.200 kuub gas. Wil je meer weten over hoe het prijsplafond werkt voor warmte? Kijk dan naar deze animatie.  

Tekst

Hoe wordt mijn voorschot berekend?  

Het voorschot dat je betaalt bestaat uit vaste kosten en kosten van jouw verwachte verbruik. Vaste kosten zijn meetkosten, kosten voor de afleverset en kosten voor onderhoud aan het warmtenet. Jouw verwachte verbruik schatten we in op basis van jouw verbruik in het verleden en door te kijken naar de weersverwachting. In deze animatie leggen we uit hoe je voorschot wordt berekend.  

Dionne

Heb je nog vragen?

Dionne of een van onze andere collega's helpen je graag.
Neem contact op met onze klantenservice.

Wat vind jij van Ennatuurlijk legt 't uit

Wat vind jij van Ennatuurlijk legt 't uit

Bedankt voor het geven van jouw waardering!
Deze staat in de wachtrij om goedgekeurd te worden door een van onze website beheerders.
Na goedkeuring zal deze worden gepubliceerd.

Sluit dit venster