Tekst

Hoe komt het warmtetarief tot stand?  

Het warmtetarief is gebaseerd op de kosten die we hebben voor inkoop, productie en levering van warmte. Voor warmte geldt het niet-meer-dan-anders-principe wat betekent dat een huishouden dat aangesloten is op een warmtenet gemiddeld niet meer betaald dan een huishouden dat een gasaansluiting heeft, De ACM heeft als toezichthouder ook een rol bij de tarieftotstandkoming. In deze animatie leggen we het aan je uit. 

Tekst

Hoe controleer ik mijn voorschot?

Wist je dat je je voorschot zelf kunt controleren en aanpassen? Je vult je nieuwe meterstand in en ontvangt automatisch een advies om je voorschot te verhogen of verlagen. Handig, want daarmee kun je voorkomen dat je aan het eind van het jaar moet bijbetalen. Kijk deze animatie waarin we je precies uitleggen hoe je dit snel en simpel zelf kunt doen. 

Tekst

Waarom is het belangrijk om regelmatig mijn voorschot te controleren

Door je voorschot te controleren en aan te passen, voorkom je verrassingen op je jaarafrekening. Zo zorg je ervoor dat je altijd het voorschot betaalt dat past bij jouw verbruik. Je kunt dit zelf controleren, maar ook wij helpen je daarbij. Dit doen we de door je voorschot aan te passen wanneer je je jaarafrekening ontvangt, en door je via Mijn Warmte een nieuw voorschotadvies te geven aan het begin van het jaar als de nieuwe tarieven bekend zijn. Meer weten? We leggen het je uit in deze animatie.

Tekst

Hoe bespaar ik op mijn warmteverbruik?

Wist je dat je met een paar kleine aanpassingen al kunt besparen op je warmtekosten? Door bijvoorbeeld je verwarming een uurtje eerder op de nachtstand te zetten of slim te isoleren met radiatorfolie. Deze en nog meer bespaartips vind je in deze animatie.

Bekijk meer bespaartips
Download de brochure met bespaartips 

Tekst

Wat kan ik doen als ik moeite heb met het betalen van mijn rekening?

Het leven is in korte tijd een stuk duurder geworden. Dat geldt ook voor de warmtekosten. We kunnen ons voorstellen dat het je een keer niet lukt om je warmterekening te betalen. Weet dan dat je er niet alleen voor staat en neem contact met ons op. We kijken dan samen naar een oplossing, zoals bijvoorbeeld tijdelijk uitstel van betaling. En er zijn meer oplossingen. Welke? Je ziet het in deze animatie.

> Bekijk ook ons Hot Topic
> Bekijk de video van Opa Joop vraagt het

Tekst

Hoe wordt mijn voorschot berekend?  

Het voorschot dat je betaalt bestaat uit vaste kosten en kosten van jouw verwachte verbruik. Vaste kosten zijn meetkosten, kosten voor de afleverset en kosten voor onderhoud aan het warmtenet. Jouw verwachte verbruik schatten we in op basis van jouw verbruik in het verleden en door te kijken naar de weersverwachting. In deze animatie leggen we uit hoe je voorschot wordt berekend.  

Dionne

Heb je nog vragen?

Dionne of een van onze andere collega's helpen je graag.
Neem contact op met onze klantenservice.