Tekst

Bram woont in een woning die is aangesloten op het warmtenet van Ennatuurlijk. Hij heeft een uitnodiging ontvangen en staat op het punt de afspraak in te plannen voor het vervangen van zijn warmtemeter voor een slimme warmtemeter. Hij vraagt zich af of hij zich moet voorbereiden op de installatie en hoe hij dat kan doen?

Tekst

Installatiepartner Heijmans

Claus, monteur van installatiepartner Heijmans, installeert namens Ennatuurlijk slimme warmtemeters bij mensen thuis: “Het is een hele klus, bij 85.000 klanten slimme meters installeren. Bij Heijmans zijn we gespecialiseerd in het vervangen van meters en hebben we ervaring met het plaatsen van slimme warmtemeters, ook in bijvoorbeeld oude woningen in een binnenstad. Daar hoef je je als klant dus al geen zorgen over te maken."

Media
Slimme meter ennatuurlijk monteur hot topic
Tekst

Hoe kun je mij herkennen? 

Als je de afspraak hebt ingepland nadat je de uitnodiging hebt gehad, kom ik bij je langs op de afgesproken dag. Je herkent me aan de Ennatuurlijk kleding en ik heb een Ennatuurlijk pas waarmee ik me ook kan identificeren. Als je in de binnenstand woont is de kans groot dat ik op een op een elektrische bakfiets komt en anders met een (semi-)elektrische auto. Eenmaal binnen is het fijn als de ruimte waarin de warmtemeter hangt zoveel mogelijk is opgeruimd. Dan kan ik veilig, makkelijk en snel aan het werk. Ik kijk eerst of er bijzonderheden zijn en als dat nodig is leg ik die vast door het maken van foto’s.

Tekst

De installatie  

Voor ik de oude meter verwijder, sluit ik de toestelkranen. Dit betekent dat je tijdens de werkzaamheden geen warm water of verwarming hebt. Dan verwijder ik de oude meter en vervang deze door de nieuwe slimme warmtemeter. De oude neem ik weer mee terug, zodat we de onderdelen kunnen recyclen. Wanneer de slimme meter is geïnstalleerd, open ik de kranen weer zodat je weer gebruik kan maken van je verwarming en warm water. Na de installatie loop ik alles na en controleer ik of er geen lekkages zijn. Ik maak weer een overzichtsfoto van de nieuwe situatie. Plus een foto van het serienummer en de beginstanden van de nieuwe meter. We controleren samen of deze kloppen. Dan hoef je alleen nog maar een handtekening te zetten en kan jij gerust gebruik maken van je slimme warmtemeter. De installatie duurt ongeveer 1 uur dus je hoeft er niet een hele dag voor thuis te blijven.