Tekst

Waar komt de warmte nu vandaan?

De woningen en bedrijven in Helmond ontvangen warmte via de warmtekrachtcentrale (WKC) in Helmond. De warmte is afkomstig van een stoom- en gasturbine (STEG) en een gasgestookte piek- en back-upketel. 

Tekst

Warmte-etiket Helmond

Wij geven graag inzicht in de duurzaamheid van onze warmtenetten. Op het warmte-etiket kan je in één oogopslag zien welke warmtebronnen Ennatuurlijk gebruikt en hoe duurzaam het warmtenet in 2023 was. Wil je weten wat alle termen op het warmte-etiket betekenen?

Lees hier meer over het warmte-etiket

Media
Helmond 2023
Tekst

Op zoek naar nieuwe duurzame bronnen in Helmond

Om de warmte in Helmond te verduurzamen is er hard gewerkt aan een verduurzamingsplan. De focus ligt op het vinden van een alternatieve lokale bron voor gas. Met duurzamere warmte kunnen we Helmond helpen om van het gas te gaan. Samen met de gemeente en de provincie hebben we onderzocht welke betrouwbare, duurzame, veilige en betaalbare warmtebronnen er zijn in en om Helmond. Warmte uit oppervlaktewater (aquathermie) van de Zuid-Willemsvaart is op dit moment de meest veelbelovende optie, dus daar zijn we mee gestart. Ook onderzoeken we andere innovatieve technieken, zoals de mogelijkheden van warmte uit de industrie en de technologie met ijzerpoeder en waterstof van RIFT. De eerste testen van deze nieuwe technologie zijn succesvol. 

Media
Tekst

IJzerbrandstof als bron voor het warmtenet in Helmond

Is het verbranden van ijzerbrandstof één van de oplossingen voor een gasvrije toekomst? In Helmond doet warmtebedrijf Ennatuurlijk een test met RIFT: het warmtenet wordt vanaf eind mei 2022 met deze nieuwe ijzerbrandstoftechnologie van warmte voorzien. Het inzetten van deze nieuwe technologie is goed voor de verwarming van ca. 500 van de 6.500 huishoudens die aangesloten zijn op het warmtenet. De voordelen ten opzichte van gas zijn duidelijk: geen uitstoot van CO2, bijna geen stikstof-uitstoot, veilig in opslag en een circulaire oplossing omdat het ijzerbrandstof keer op keer kan worden gebruikt als brandstof.

Lees verder

Tekst

Huizen verwarmen met warmte uit oppervlaktewater

Verduurzaming van warmtenetten en innovatie gaan hand in hand. In Helmond verkennen we samen met gemeente en provincie de mogelijkheden van aquathermie. Aquathermie is een veelbelovende techniek waarbij je warmte uit oppervlakte-, afval- of drinkwater haalt om woningen te verwarmen, bijvoorbeeld uit de Zuid-Willemsvaart.

Lees meer aquathermie in Helmond

Tekst

Waar leveren wij warmte?

In Helmond leveren we warmte voor verwarming en warm water aan zo’n 6.500 huishoudens en een aantal bedrijven.  Benieuwd waar wij warmte leveren? Bekijk het op de kaart.

Ga naar de warmtekaart

Media
Media
Tekst

Heb je vragen?

Onze klantenservice helpt je graag verder.

Naar de contactpagina

Ik wil me aanmelden als klant