Tekst

Zeewolde: koploper in duurzame energie

Zeewolde groeit als kool. Voor de relatief nieuwe gemeente staat duurzaamheid al vanaf het begin voorop, met energiezuinige woningen en duurzame energie van wind en zon. Voor nieuwe en bestaande wijken kiest de gemeente de beste duurzame oplossingen voor verwarming en warm water. Warmtenetten spelen daarin een belangrijke rol.  

Tekst

Warmte-etiket Zeewolde

Wij geven graag inzicht in de duurzaamheid van onze warmtenetten. Op het warmte-etiket kan je in één oogopslag zien welke warmtebronnen Ennatuurlijk gebruikt en hoe duurzaam het warmtenet in 2023 was. Wil je weten wat alle termen op het warmte-etiket betekenen?

Lees hier meer over het warmte-etiket

 

Media
Zeewolde 2023
Tekst

Duurzame warmte in de toekomst 

Er zijn diverse ontwikkelingen gaande in Zeewolde. We zitten momenteel in de verkennende fase en onderzoeken wat het potentieel is om Zeewolde verder te verduurzamen. Met als uiteindelijk doel om van het warmtenet in Zeewolde het meest duurzame warmtenet van Nederland te maken. De warmte die klanten via onze warmtenetten ontvangen, moet in 2030 70% duurzamer zijn dan de gasgestookte cv-ketel. In 2040 willen we CO2 -neutraal zijn. We gaan daarom op zoek naar lokale oplossingen en willen hierbij onze klanten een toekomst vaste oplossing bieden. We verduurzamen dan ook steeds verder onze netten en investeren in duurzame warmtebronnen.

Tekst

Waar leveren wij warmte?

Ruim 1.600 huishoudens, scholen en bedrijven in de Polderwijk worden verwarmd met onze warmte. Benieuwd waar wij warmte leveren? Bekijk het op de kaart.

Ga naar de warmtekaart

Media
Kaart Zeewolde
Media
Tekst

Heb je vragen?

Onze klantenservice helpt je graag verder.

Naar de contactpagina

Ik wil me aanmelden als klant