Tekst

Hoe werkt stadsverwarming?

Op veel plekken is warmte beschikbaar. Stadsverwarming wordt verwarmd met warm water dat komt van een warmtebron in de buurt. Denk bijvoorbeeld aan een biomassacentrale, aardwarmte of warmte uit de industrie. Het warme water komt uiteindelijk via een afleverset binnen bij woningen en bedrijven en zorgt voor warmte (verwarming) en warm kraanwater om bijvoorbeeld te douchen of schoon te maken. Gebouwen die zijn aangesloten op stadsverwarming hebben dus geen c.v. installatie meer en hebben geen gasaansluiting meer nodig. Door middel van stadsverwarming kunnen we dus hele straten en wijken aardgasvrij maken. 

Tekst

Locaties stadsverwarming

Ennatuurlijk heeft op verschillende plekken in Nederland stadsverwarming. En we werken hard aan het uitbreiden van onze bestaande netten en het realiseren van nieuwe netten. Stadsverwarming kan op veel plekken een goede oplossing zijn om meerdere woningen van het gas af te halen. Er wordt daarom geschat dat ongeveer de helft van Nederland voor 2050 aangesloten kan worden op een warmtenet. Kijk of er een net van Ennatuurlijk bij jou in de buurt ligt. 

Locaties stadsverwarming 

Media
Kaart Nederland
Tekst

Voordelen van stadsverwarming

We stellen steeds hogere eisen aan comfort. Maar we willen ook het milieu zo min mogelijk belasten. Dat kan. Met duurzamere, energiezuinige en betrouwbare warmte van Ennatuurlijk. Aangesloten zijn op stadsverwarming heeft een aantal voordeel: het is comfortabel, er is leveringszekerheid, het is ruimtebesparend, veilig en duurzaam.

Bekijk de voordelen