Tekst

Als je bent aangesloten op een warmtenet, kun je niet overstappen naar een andere warmteleverancier zoals dat wel kan bij een gas- of elektriciteitsnet. Elk warmtenet heeft namelijk slechts één exclusieve aanbieder. Toch is er soms een andere optie mogelijk: je kunt je woning laten afsluiten van het warmtenet. Voordat je gaat investeren in een alternatieve warmtevoorziening, raden we je aan om eerst contact met ons op te nemen. Zo bespreken we samen de mogelijkheden. Want afsluiten is niet in alle gevallen mogelijk. Bijvoorbeeld als je woning is aangesloten op een collectieve warmtekostenverdeling aansluiting (WKV) of een systeem met bodembalans (zoals WKO). Verder kan afsluiten alleen met goedkeuring van de woningeigenaar. 
 

Tekst

Warmte kent veel voordelen

Wij adviseren je om niet zomaar je woning te laten afsluiten van het warmtenet. Met een aansluiting op het warmtenet ben je namelijk al klaar voor de toekomst. In tegenstelling tot huishoudens met een CV-ketel hoef je geen aanpassingen te doen om gasvrij te worden. Bovendien verduurzaamt jouw woning automatisch met ons mee, zonder dat je er zelf iets voor hoeft te doen. 

Lees hier meer over de voordelen van een warmtenet

Lees hier meer over de vergelijking tussen een warmtenet en een warmtepomp

Media
Warmtenetten
Media
Klantenservice Ennatuurlijk
Tekst

Afsluitvoorwaarden en persoonlijk advies

Overweeg je ondanks de voordelen toch om je woning af te laten sluiten van het warmtenet? Je vindt de voorwaarden en procedure voor afsluiting van het warmtenet hier. Afsluiten is niet in alle gevallen mogelijk. Daarom adviseren we je graag op maat. Via onderstaand formulier kun je aangeven dat je overweegt om je woning af te sluiten van het warmtenet. Binnen enkele dagen neemt een van onze medewerkers contact met je op voor persoonlijk advies. Zo voorkomen we misverstanden en begeleiden we je bij je beslissing.
 

Titel
Ik wil graag advies op maat over een eventuele afsluiting van het warmtenet

Ennatuurlijk verwerkt je gegevens in overeenstemming met de AVG. We zullen je gegevens gebruiken voor het eventueel toesturen van de kaartjes en je nadien informeren over producten, diensten en evenementen. Wil je meer weten over Ennatuurlijk en jouw gegevens? Bekijk dan ons Privacybeleid op: https://ennatuurlijk.nl/privacy-en-cookieverklaring
CAPTCHA