Body tekst

Met ingang van 13 december is de Alphatoren aangesloten op de Warmtebaan Enschede. Dit betekent dat ook het hoogste appartementencomplex in Twente van duurzame warmte wordt voorzien. Het warmtenet van Ennatuurlijk levert warmte die afkomstig is van Twence. Twence produceert op een duurzame manier elektriciteit en warmte uit restafval en biomassa.

Met de aansluiting van de Alphatoren worden niet alleen 168 huishoudens op het warmtenet aangesloten, maar is ook de eerste fase van de aanleg van de Warmtebaan afgerond. Het huidige warmtenet in Enschede levert al aan zo’n 6.000 huishoudens en 160 bedrijven duurzame warmte. 2018 stond in het teken van een forse uitbreiding van dit warmtenet.

Met deze bijna vier kilometer lange uitbreiding van het bestaande warmtenet zorgt Ennatuurlijk ervoor dat duurzame warmte voor al zeker de helft van de stad binnen handbereik komt als alternatief voor het verwarmen met aardgas. Hierdoor kan de stad Enschede de komende jaren een volgende grote stap maken in het verwezenlijken van haar duurzaamheidsambities. De tweede fase wordt in 2019 verder uitgebreid vanaf de Oldenzaalsestraat richting Roombeek.

Alphatoren.jpg