Body tekst

Foto: De Bakermat – SDK Vastgoed

Ennatuurlijk en gebiedsontwikkelaar SDK Vastgoed (VolkerWessels) tekenden de overeenkomst voor het leveren van duurzame warmte aan nieuwbouwproject De Bakermat in Eindhoven.

De Bakermat wordt aangesloten op het warmtenet in Eindhoven dat de biomassacentrale op Strijp-T als bron heeft. Daarmee wordt er een belangrijke bijdrage geleverd aan de verduurzaming van Eindhoven. Ennatuurlijk levert momenteel warmte aan ruim 3.000 gezinnen en 35 bedrijven in Eindhoven en zorgt met deze samenwerking voor een forse uitbreiding van haar leveringsgebied.

SDK Vastgoed is verheugd met de uitbreiding van het warmtenet. “Naast het realiseren van een bijzonder architectonisch markeerpunt bij een van de belangrijkste entrees van de binnenstad, willen wij met deze samenwerking ook een bijdrage leveren aan een duurzamer en schoner Eindhoven” aldus Ontwikkelingsmanager Tom van Loo van SDK Vastgoed.

Op dit moment wordt het complex gerealiseerd op de hoek van de Marconilaan, de Boschdijk en Johannes van der Waalsweg. Het gebouw zal bestaan uit 235 appartementen en 3 commerciële ruimten, verdeeld over twee bouwblokken.

De 235 woningen zijn recent door SDK Vastgoed verkocht aan Achmea Dutch Residential Fund en bestaan uit zowel twee- als driekamerappartementen. Voor de huurders komt er een mobiliteitsplan met een garandeerde beschikbaarheid over elektrische deelauto's en -fietsen. Hierdoor is het aantal parkeerplaatsen voor eigen auto's gelimiteerd, mede door de directe aanwezigheid van hoogwaardig openbaar vervoer. Vanwege het duurzame karakter en de ligging van het complex is besloten om De Bakermat aan te sluiten op het warmtenet van Ennatuurlijk. Naar verwachting wordt De Bakermat eind 2021 opgeleverd.