Nieuws

20-03-2019 Duurzame warmte voor de Stadscampus

Met ingang van woensdag 20 maart is het eerste deel van de Stadscampus aan het Ariënsplein in Enschede aangesloten op de Warmtebaan. Om dit moment officieel te markeren, geven wethouder Jeroen Diepemaat, Bart Nuyts (LIFE), Herman Exalto (Ennatuurlijk), René Vissers en Stan Koevoets (Denys) samen het startsein. Met de aansluiting worden de eerste 276 woonunits die zijn herontwikkeld, voorzien van duurzame warmte van het warmtenet.

“Een mooi moment”, aldus wethouder Jeroen Diepemaat. “Het voormalige ziekenhuis is namelijk een plek waar veel inwoners van Enschede duurzame herinneringen bewaren.” In de eerste fase is een deel van het markante gebouw getransformeerd tot een domein voor studenten en onderwijs. In de tweede fase worden ruimtes voor startups, co-working, communities en woon-werkateliers ontwikkeld. Projectontwikkelaar LIFE uit Antwerpen wil het pand transformeren tot het nieuwe kloppende hart van de buurt. Een bruisende plek waar ondernemen, werken, ontspannen en recreëren samenkomen in een studentenhuisvesting. “Dankzij de herontwikkeling inclusief de aansluiting op de Warmtebaan wordt het gebouw geschikt gemaakt voor een duurzame toekomst”, aldus Herman Exalto van Ennatuurlijk.

De aansluiting van de Stadscampus is de laatste belangrijke stap in de eerste fase van de aanleg van de Warmtebaan. Naar verwachting wordt de verdere aanleg van de Warmtebaan dit jaar doorgetrokken naar de Kop Boulevard: dé belangrijkste centrumontwikkeling in Oost-Nederland voor de komende jaren. De gemeente Enschede en LIFE werken met veel vertrouwen aan dit grootschalig nieuwbouwproject in het centrum van Enschede waardoor in de toekomst circa 550 woningen op duurzame warmte aangesloten worden. De moderne gebiedsontwikkeling van de Kop Boulevard biedt een antwoord op de toekomende vraag naar woningen in de binnenstad. “Met Kop Boulevard kan de stad Enschede een volgende stap maken in het verwezenlijken van haar duurzaamheidsambities”, aldus Bart Nuyts van LIFE.

Ariensplein warmtenet.JPG