Body tekst

Wij zijn Ennatuurlijk. Doorpakkers in lokale energie. Wij helpen met het verduurzamen van Nederland. Wij leveren collectieve verwarming, warm water en verkoeling voor je woning, gebouw of bedrijf. Deze warmte en koude komt van lokale duurzamere warmtebronnen. Warmte en koude uit de buurt, voor de buurt dus. 

Ennatuurlijk werkte tot op heden samen met Veolia Energie Netwerken B.V. (VEN) voor het beheer, het onderhoud en de monitoring van een deel van de warmtenetten van Ennatuurlijk, onder andere op de locaties Breda, Helmond en Enschede. VEN is onderdeel van Veolia Nederland en beheert, monitort en onderhoudt warmte- en koudenetwerken. De werkzaamheden in relatie tot de warmtenetten van Ennatuurlijk heeft Ennatuurlijk op 1 januari overgenomen, en de daarbij behorende medewerkers (65) gaan mee over. 

En dat is goed nieuws! Dit stelt ons namelijk in staat om onze dienstverlening verder te optimaliseren en het onderhoud, beheer en de monitoring van warmte- en koudenetwerken in eigen beheer en onder de naam van Ennatuurlijk uit te voeren. Voor diverse andere diensten, waaronder de 24/7 storingsdiensten, blijft Ennatuurlijk samenwerken met Veolia Gebouwenbeheer (VGB).

Ernst Japikse, CEO van Ennatuurlijk: “De komende jaren staan Nederland en Ennatuurlijk voor een enorme opgave om Nederland verder te verduurzamen. Deze stap stelt Ennatuurlijk in staat om in eigen beheer de dienstverlening aan haar klanten verder te optimaliseren en het onderhoud en de monitoring van warmte- en koudenetwerken in eigen beheer en onder de naam van Ennatuurlijk uit te voeren. Wij zijn heel blij met deze stap en heten onze nieuwe medewerkers van harte welkom. Voor Ennatuurlijk betekent het een wezenlijke groei; van ruim 200 medewerkers naar bijna 300 medewerkers.”