Nieuws


Afbeelding bij artikel
Tilburg

​​​​​​​Ennatuurlijk in hoger beroep in zaak periodieke aansluitbijdrage

Datum
22 april 2022
Body tekst

Ennatuurlijk gaat in hoger beroep tegen het vonnis van de rechtbank van 26 januari 2022 over het in rekening brengen van een periodieke aansluitbijdrage. Twee klant-collectieven uit Eindhoven en Tilburg hadden een rechtszaak tegen Ennatuurlijk aangespannen omdat zij van mening zijn dat klanten onterecht een periodieke aansluitbijdrage betalen of hebben betaald. Tegen onze verwachting in heeft de rechter deze beide klant-collectieven in het gelijk gesteld. We zijn het niet eens met deze uitspraak en gaan daarom in hoger beroep.

Deze zaak betreft uitsluitend klanten die in Eindhoven, Tilburg, Breda, Geertruidenberg en Bergen op Zoom wonen en een periodieke aansluitbijdrage betalen of in het verleden hebben betaald. In andere steden is deze periodieke aansluitbijdrage nooit in rekening gebracht. Al eerder, namelijk in 2016, hebben wij met een groot aantal klanten deze zaak afgesloten door een regeling met hen overeen te komen.

Voor de ongeveer 3.000 klanten die, ten tijde van het vonnis eind januari nog steeds een periodieke aansluitbijdrage betaalden, hebben wij vrijwillig besloten om de periodieke aansluitbijdrage voorlopig uit te stellen, ongeacht of ze zijn aangesloten bij de eerdergenoemde klant-collectieven.