Body tekst

* update 11 oktober 2022

Twee klant-collectieven uit Eindhoven en Tilburg hadden een rechtszaak tegen Ennatuurlijk aangespannen omdat zij van mening zijn dat klanten onterecht een periodieke aansluitbijdrage betalen of hebben betaald. In een vonnis van 26 januari 2022 heeft de rechtbank beide klant-collectieven in het gelijk gesteld. Eind april 2022 is Ennatuurlijk in hoger beroep gegaan tegen dit vonnis. Op 11 oktober 2022 heeft Ennatuurlijk het inhoudelijk betoog in de procedure in hoger beroep ingediend. De komende tijd krijgen de klant-collectieven de gelegenheid om hier verweer tegen te voeren. 

Deze zaak betreft uitsluitend klanten die in Eindhoven, Tilburg, Breda, Geertruidenberg en Bergen op Zoom wonen en een periodieke aansluitbijdrage betalen of in het verleden hebben betaald. In andere steden is deze periodieke aansluitbijdrage nooit in rekening gebracht. Al eerder, namelijk in 2016, hebben wij met een groot aantal klanten deze zaak afgesloten door een regeling met hen overeen te komen. 

Voor de ongeveer 3.000 klanten die, ten tijde van het vonnis eind januari nog steeds een periodieke aansluitbijdrage betaalden, hebben wij vrijwillig besloten om de periodieke aansluitbijdrage voorlopig uit te stellen, ongeacht of ze zijn aangesloten bij de eerdergenoemde klant-collectieven.