Body tekst

Hydreco en Ennatuurlijk sluiten een overeenkomst voor de overname van vijf warmte- en koude projecten. Het gaat om de WKO-netten, installaties en aansluitingen van 1.400 klanten in Eindhoven (Strijp R en Strijp S), Boxtel, Steenbergen en Goirle. 

Vanaf streefdatum 2 maart 2021 zal Ennatuurlijk de vijf warmte- en koude projecten exploiteren. Dat betekent dat klanten vanaf dat moment hun warmte en koude geleverd krijgen door Ennatuurlijk. Ook beheert en onderhoudt Ennatuurlijk vanaf dan de netten en installaties. 

Hydreco draagt de warmte- en koude projecten over omdat het bedrijf zich vooral wil gaan richten op consultancy en projecten voor zakelijke klanten. Lars Kuipéri, directeur Hydreco: “We hebben de afgelopen jaren veel geïnvesteerd in de ontwikkeling van onze netwerken. Samen met onze klanten zijn wij trots op datgene wat er is gerealiseerd. Voor de verkoop van ons netwerk, die is ontstaan door een strategische heroriëntatie, hebben wij gezocht naar een partij die klanttevredenheid hoog in het vaandel heeft staan. Dat het klantcontactbeoordelingscijfer van Ennatuurlijk vorig jaar gemiddeld een 8,4 was, geeft ons het vertrouwen dat klanten in een warm bad terecht komen.”

Ennatuurlijk is met ruim 85.000 consumenten en 1.200 zakelijke klanten het grootste gespecialiseerde warmtebedrijf in Nederland met landelijke spreiding. “We vinden het belangrijk dat ook deze nieuwe klanten een soepele overgang ervaren naar Ennatuurlijk als leverancier. We gaan er dan ook alles aan doen om de klanten een warm welkom te geven en hen goed van dienst te zijn.” Aldus Ernst Japikse, algemeen directeur Ennatuurlijk. De overname sluit naadloos aan op de ambities van Ennatuurlijk. “Warmte- en koudenetten spelen een belangrijke rol in de energietransitie. Wij willen, veelal middels lokale oplossingen, duurzame energie voor iedereen mogelijk maken en bijdragen aan de versnelling hiervan. Deze overname vergroot onze lokale verankering en geeft ons de mogelijkheid verder uit te breiden. De aanpak sluit ook aan bij onze duurzaamheidsambities, de continue verduurzaming van onze netten en de investeringsagenda van onze aandeelhouders pensioenfondsbeheerder PGGM en Veolia. De warmte- en koudeprojecten die we nu overnemen zijn al op zichzelf duurzaam en bieden ons daarmee de mogelijkheid om lokaal verder uit te breiden.”