Ennatuurlijk neemt biomassacentrale Strijp-T over van gemeente Eindhoven

20-01-2017

Gemeente Eindhoven en Ennatuurlijk hebben een akkoord bereikt over de verkoop van de biomassacentrale op industrieterrein Strijp-T. Streven van beide partijen is om de installatie per 1 april 2017 formeel over te dragen. 

Op dit moment worden al 1.772 huishoudelijke en 29 zakelijke klanten door Ennatuurlijk voorzien van warmte van deze biomassacentrale, maar tot op heden werd de warmte ingekocht bij de gemeente. Dat gaat nu veranderen. Erik Stronk, directeur van Ennatuurlijk: "Met de overname van deze biomassacentrale voegen we weer een duurzame centrale toe aan ons portfolio. Een mooie stap die bijdraagt aan onze ambitie om onze CO2-footprint en die van onze klanten continu te verlagen."

Ennatuurlijk heeft daarnaast de ambitie om het bestaande warmtenet in Eindhoven uit te breiden. “Voormalig industrieterrein Strijp-S is volop in ontwikkeling. Daar liggen ook kansen voor duurzame warmte. Op dit moment worden bijvoorbeeld de appartementencomplexen Space S en Blok 61 en 63 aangesloten op ons warmtenet.” Aldus Erik Stronk.

Voor de klanten van Ennatuurlijk die eerder ook al warmte kregen via de biomassacentrale op Strijp-T zal niets veranderen.

Over de biomassacentrale
De biomassacentrale op Strijp-T werd in 2016 in bedrijf genomen en levert sindsdien warmte en elektriciteit door de verbranding van duurzame houtsnippers. Deze houtsnippers worden lokaal ingezameld en zijn afkomstig van particuliere tuinen en gemeenteplantsoenen.