Nieuws


Afbeelding bij artikel

Ennatuurlijk presenteert warmte-etiketten en magazine

Datum
12 mei 2020
Body tekst

Wij geven u graag inzicht in de duurzaamheid van onze warmtenetten. Op het warmte-etiket kunt u in één oogopslag zien welke warmtebronnen Ennatuurlijk gebruikt en hoe duurzaam het betreffende warmtenet in 2019 was. De warmte-etiketten worden niet alleen op deze website gepubliceerd. Wij kiezen ervoor om daarnaast een magazine te publiceren dat in het teken staat van duurzaamheid. 

Het inzetten van de overzichtelijke warmte-etiketten komt voort uit het Warmtepact. Dit is een pact tussen milieuorganisaties en warmte- en koudeleveranciers met als doel de groei en verduurzaming van warmtenetten te versnellen. Deze warmtenetten zijn nodig om Nederland aardgasvrij te laten wonen en werken.

Warmte-etiketten

Dit jaar geven wij inzicht in de resultaten van de warmtenetten in zeven groeigebieden: Eindhoven, Enschede, Leeuwarden, Helmond, Midden- en West-Brabant, Sittard/Geleen en Maastricht. Vanaf 2021 krijgen alle warmtenetten met meer dan 500 aansluitingen een etiket.

De keuze om de warmte-etiketten nu al bekend te maken, komt niet als een verrassing. Ernst Japikse, algemeen directeur van Ennatuurlijk licht toe: “Openheid en transparantie zijn belangrijke waarden binnen ons bedrijf. Om dat kracht bij te zetten, geven we een jaar eerder dan verplicht inzicht in de duurzaamheid van onze netten via warmte-etiketten. Zo konden we direct proefdraaien voor volgend jaar.”

Bekijk het warmte-etiket

Ons Blad - ons magazine over duurzaamheid

ons blad.JPGDe warmte-etiketten worden niet alleen op deze website gepubliceerd. Wij kiezen ervoor om daarnaast een magazine te publiceren dat in het teken staat van duurzaamheid. De warmte-etiketten vormen een belangrijk onderdeel van dit magazine, dat Ons Blad heet. Klanten en andere partners krijgen met dit magazine niet alleen inzicht in de duurzaamheidscijfers van de warmtenetten van Ennatuurlijk. Ze zien ook waar de warmte uit het warmtenet vandaan komt en wat de toekomstplannen van Ennatuurlijk voor het betreffende warmtenet zijn.

“We werken natuurlijk al langer samen aan een duurzamer Nederland. Met Ons Blad laten we klanten en partners zien waar we mee bezig zijn en wat we van plan zijn. We zijn er nog niet, maar we zijn goed bezig”, vertelt Japikse.

Download Ons Blad