Body tekst

Op woensdag 3 juli, op het stadshuis in Leeuwarden, zijn tussen gemeente Leeuwarden en Warmtebedrijf Ennatuurlijk afspraken gemaakt over het vervolg van het aardwarmteproject in Leeuwarden. 

In 2022 stopte Ennatuurlijk met het aardwarmteproject in Leeuwarden. Dit kwam door het bericht van demissionair minister Jetten waarbij hij een nieuwe warmtewet aankondigde. Omdat er nog erg veel onduidelijkheden waren, hebben we toen besloten om te stoppen met investeren in dit project. Nog steeds zijn er veel onzekerheden en onduidelijkheden rondom de nieuwe wet en dat maakt het in de meeste gevallen onmogelijk om verder te gaan. Maar zowel Ennatuurlijk als de gemeente Leeuwarden geloven dat aardwarmte de toekomstige warmtebron gaat zijn in de stad. 

Duidelijkheid is er nog steeds niet, maar tegelijkertijd hebben we geen tijd te verliezen. Ons doel is om de energietransitie te versnellen en om fossiele brandstoffen versneld achter ons te laten. Zodat we iedereen in Nederland kunnen voorzien van lokale en duurzamere energie. 

Lees er meer over in het persbericht