Nieuws

10-09-2019 Open dag Kenniscentrum Leeuwarden

Op zaterdag 7 september was de open dag van het Energie Kenniscentrum, het allereerste pand dat op de energiecampus in Leeuwarden is gerealiseerd. Het kenniscentrum is een werkplek en ontmoetingsplaats voor duurzame innovators. Op de energiecampus wordt samengewerkt aan het concretiseren van de energietransitie.

Het nieuwe EKL te LWD.JPG

Tijdens de open dag konden bezoekers de energiewereld van morgen ontdekken. Daarvoor waren er rondleidingen, stands, een expositie en allerlei leuke activiteiten. Ennatuurlijk was samen met haar partners aanwezig om de duurzame warmteplannen voor Leeuwarden toe te lichten. Er was veel belangstelling. Zowel voor de ontwikkeling en realisatie van de duurzame aardwarmtebron, waarbij we samenwerken met ECW, Bouwgroep Dijkstra Draisma en EBN (www.warmtevanleeuwarden.nl), als voor de ontwikkeling van het warmtenet, waarbij we samenwerken met ontwikkelbedrijf D4. Naar verwachting kan er eind dit jaar definitief besluit genomen worden over de start van het project. In 2020 willen we dan starten met de boring naar aardwarmte en de aanleg van het warmtenet. In 2021 zal dan de eerste duurzame warmte geleverd worden.

Peter Slot en Harald Droog geven toelichting.JPG

Op de open dag zorgden we als warmteleverancier dit keer voor wat verkoeling: een lokale ijsboer schepte namens Ennatuurlijk heerlijk ijs!

De Ennatuurlijk ijsco kar.JPG

Benieuwd hoe de dag was? Bekijk hier de aftermovie: