Start fase 3 Warmtebaan Enschede

10-04-2020

In de Enschedese wijken Deppenbroek en Mekkelholt legt aannemer Denys, in opdracht van Ennatuurlijk, warmteleidingen onder de Fazantstraat, Beekstraat en IJsselstraat. Dit gebeurt in de periode van april tot en met augustus 2020. Met deze werkzaamheden draagt Ennatuurlijk bij aan een duurzaam Enschede.

Fase 3 warmtebaan enschede.JPG

Start werkzaamheden 6 april

Op 6 april startte Denys met het aanleggen van de warmteleidingen onder de Fazantstraat, Beekstraat en IJsselstraat in Enschede. De werkzaamheden zijn opgedeeld in verschillende periodes en routes. De verwachting is dat de werkzaamheden in augustus 2020 klaar zijn.

Meer informatie over de werkzaamheden

Duurzame warmte in Enschede slim gebruiken

Door die warmteleidingen in Deppenbroek/Mekkelholt, stroomt in de toekomst water dat is opgewarmd met warmte van Twence. Een aantal van die leidingen samen vormt een ‘warmtenet’. Huizen en bedrijven kunnen zich aansluiten op een warmtenet en op die manier hun huis of bedrijf verwarmen. Een cv-ketel op aardgas wordt dan overbodig. Ennatuurlijk koppelt haar verschillende warmtenetten in Enschede aan elkaar en maakt daar de Warmtebaan van. De werkzaamheden in Deppenbroek/Mekkelholt noemen we ‘Warmtebaan fase 3’. Met de Warmtebaan maken we de duurzame warmte -die er genoeg is in Enschede- op een slimme manier toegankelijk voor een groot deel van de stad.

Meer informatie over de warmtebaan 

Overlast en hinder

Uiteraard doen we er alles aan om eventuele overlast tot een minimum te beperken. Er draait overdag en ’s nachts een pomp die voorkomt dat er water staat in de gleuven die we graven. Deze pomp geeft misschien enige geluidoverlast. Voor vragen en opmerkingen kunnen bewoners terecht bij de omgevingsmanager Martijn Oosting via martijn.oosting@ennatuurlijk.nl of bij onze klantenservice.

Coronavirus

Tot nu toe gaan onze geplande werkzaamheden gewoon door. Uiteraard volgen ook wij de richtlijnen van het RIVM. Daarnaast zijn we voor materialen afhankelijk van partners in het buitenland. Als we onze werkzaamheden door veranderende maatregelen of het ontbreken van materialen stilleggen, informeren we bewoners via deze pagina.

Warmtebaan Enschede_.jpg