Body tekst

Twee klant-collectieven uit Eindhoven en Tilburg hebben een rechtszaak tegen Ennatuurlijk aangespannen omdat zij van mening zijn dat ze onterecht periodieke aansluitbijdrage betalen. Tot onze verrassing heeft de rechter op 26 januari deze beide klant-collectieven in het gelijk gesteld. Wij zijn bezig om het vonnis samen met onze juridisch adviseurs te bestuderen waarbij we eventueel een beroep zullen overwegen.

Het gaat in deze zaak om ongeveer 3.500 van onze huidige klanten. We hebben besloten om alle klanten die niet aangesloten zijn bij deze klant-collectieven, maar die wel in dezelfde situatie zitten, gelijk te behandelen. Bij onze overige ruim 80.000 klanten speelt deze situatie niet.

Vanaf maandag 31 januari kunnen de klanten, die in deze groep vallen, zich melden op deze pagina. Ook kunnen zij contact opnemen met onze Klantenservice op 085-273 45 67.

In 2016 hebben we met een groot aantal klanten in Breda, Tilburg, Eindhoven, Geertruidenberg en Bergen op Zoom deze zaak afgesloten door een overeenkomst met hen te sluiten.

Update 11-10-2022

Eind april 2022 is Ennatuurlijk in hoger beroep gegaan tegen dit vonnis. Op 11 oktober 2022 heeft Ennatuurlijk het inhoudelijk betoog in de procedure in hoger beroep ingediend. De komende tijd krijgen de klant-collectieven de gelegenheid om hier verweer tegen te voeren.