Stichting Sint Trudo en Ennatuurlijk tekenen voor levering duurzame warmte voor 3 projecten in Eindhoven

21-12-2018

Op donderdag 20 december tekenden duurzame-energieleverancier Ennatuurlijk en Woningbouwvereniging Stichting Sint Trudo de overeenkomst voor het leveren van warmte aan ongeveer 570 nieuwe woningen in het centrum van Eindhoven verdeeld over 3 unieke projecten.  Jos Goijaerts, bestuurder van Stichting Sint Trudo, zegt daarover het volgende: “we geven door de bouw van de woningen een nieuwe impuls aan Eindhoven met 3 unieke projecten. Dit zijn de Trudo Toren, Haasje over, beiden gelegen op Strijp-S, en aan de ontwikkeling van Vredeoord in Eindhoven. Door te kiezen voor duurzame warmte van Ennatuurlijk zijn deze projecten ook volledig gasloos en zetten we samen stappen in de energietransitie.”

De bouw betreft 3 verschillende projecten verdeeld over Strijp-S en Vredeoord. Alle woningen krijgen warmte geleverd via de biomassacentrale op Strijp-T. Via het warmtenet bracht Ennatuurlijk al warm water naar het centrum van Eindhoven toe maar nu ook naar deze 3 projecten:

  • De Trudo Toren biedt ruimte aan 125 sociale huurwoningen. Dit zijn compacte encomfortabele lofts van 50 m² en 3,5 meter hoog. Een uniek woon- én leefmilieu. 
  • Haasje over is een ontwerp waarbij over de skatehal heen gebouwd wordt met een gebouw dat direct een verbinding aangaat met de omgeving op Strijp-S. Een stoer, uitdagend en eigenwijs gebouw ontworpen door VMX Architects en passend bij Trudo en het gebied.
  • Vredeoord zal in fasen worden gebouwd. Er wordt begonnen aan de kant van de Boschdijk met een appartementencomplex. Voor de rest kent Vredeoord straks vrijwel uitsluitend grondgebonden woningen. Met hier en daar ruimte voor bedrijvigheid aan huis.

Zo dragen ook deze unieke nieuwbouwprojecten van Stichting Sint Trudo een steentje bij aan de verduurzaming van Eindhoven.

Ondertekening Trudov2.jpg