Nieuws

24-03-2020 Stimuleringsregeling aardgasvrije huurwoningen voor verhuurders

Bent u verhuurder en wilt u bestaande huurwoningen aardgasvrij maken door een aansluiting op een warmtenet? Vanaf 1 mei 2020 kunt u hiervoor subsidie aanvragen.

Minister Knops van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties investeert 200 miljoen euro in het aardgasvrij maken van huurwoningen. De Stimuleringsregeling aardgasvrije huurwoningen (SAH) is bedoeld voor verhuurders die de overstap willen maken van aardgas naar een lokaal of regionaal warmtenet. Naar verwachting ondersteunt de regeling de overstap van 55.000 huurwoningen, vooral in wijken waar het aardgasnet aan vervanging toe is en er aangesloten kan worden op een bestaand warmtenet.

warmtenet.JPG

De regeling biedt een tegemoetkoming in de kosten die binnen en buiten de woning gemaakt moeten worden voor de aansluiting op een andere warmtebron. Het gaat bijvoorbeeld om het verleggen van leidingen of het weghalen van cv-ketels in de woning en de aansluitkosten buiten de woningen. Verhuurders van woningen die al op een warmtenet aangesloten zijn en waarin nu nog aardgas wordt gebruikt voor koken of het verwarmen van water (met bijvoorbeeld een geiser) kunnen ook een beroep doen op de regeling. Waardoor deze woningen helemaal aardgasvrij kunnen worden. Per woning wordt er maximaal €5.000 subsidie toegekend. Verhuurders kunnen vanaf 1 mei via de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) een aanvraag indienen. Op de site van de RVO staat meer informatie over de voorwaarden en het aanvraagproces van de subsidie.

Bron: rijksoverheid.nl 

Gas uit, warmte aan!

Wat komt er allemaal kijken bij die overstap? Hoe enthousiasmeert u bewoners? En hoe ziet de investering er uit? Ennatuurlijk weet als geen ander met welke uitdagingen u geconfronteerd wordt. De overstap vraagt een aanpak op maat. Niet alleen als het aankomt op de techniek, warmte en levering, maar ook wat betreft subsidies en de communicatie met bewoners. Speciaal voor woningcorporaties die willen overstappen van gas naar een duurzamer alternatief ontwikkelde Ennatuurlijk het programma Gas uit, warmte aan: een doordacht stappenplan waarin we alle uitdagingen analyseren en aangaan. Zo maken we de overstap op alle fronten zo snel en soepel mogelijk.

Meer over Gas uit, warmte aan

Wij helpen u graag verder!

Heeft u nog vragen of wilt u met ons van gedachte wisselen? Neem contact op met onze zakelijke klantenservice. Wij zijn bereikbaar op e-mailadres: zakelijke-klantenservice@ennatuurlijk.nl of telefoonnummer 085-2734559.