Warmtetarieven 2018

29-12-2017

Eenmaal per jaar, op 1 januari, wijzigen de tarieven voor warmte. De Autoriteit Consument en Markt (ACM) heeft voor 2018 de maximumprijs voor de vaste kosten en de gigajouleprijs voor consumenten vastgesteld. Hierdoor betaalt iedereen in Nederland een eerlijke prijs voor warmte.

De maximumprijzen, zoals die door de ACM zijn bepaald, zijn ten opzichte van 2017 gestegen. Ook klanten van Ennatuurlijk gaan in 2018 gemiddeld meer betalen. Daarbij gaan we uit van een gemiddeld jaarverbruik van 35 gigajoule. Het gaat in totaal om een stijging van € 57. Daarmee komt het gemiddeld bedrag per jaar op € 1.134 voor de vaste en variabele kosten. Dat is ruim € 17 minder dan de maximumprijzen voor warmte, zoals die door de Autoriteit Consument en Markt (ACM) zijn bepaald.

De stijging wordt vooral veroorzaakt door de stijging van de gasprijzen en de energiebelasting. Ennatuurlijk is door het gebruik van duurzame vormen van warmte, zoals restwarmte of biomassa, steeds minder afhankelijk van aardgas. Daarom volgen we niet vanzelfsprekend het maximumtarief dat de ACM bepaalt.