Body tekst

Yusraa en Maryam zaten voor 'De Baas van Morgen' een dagje op de stoel van onze directeuren Ernst Japikse en Suzanne Sweerman.

Ernst: "De leerlingen gaan in één dag ervaren hoe Ennatuurlijk helpt met het verduurzamen van Nederland. Want behalve dat dat een uitdaging is, is de energietransitie ook vooral leuk als je het slim aanpakt. Daar maken we ze graag enthousiast voor!"

Suzanne: "We laten zien hoe warmte wordt opgewerkt en gaan in gesprek over slimme mogelijkheden voor warmte en koude in de toekomst. Die frisse blik van kinderen daarbij is goud waard. Wij hebben er heel veel zin in!" 

Benieuwd hoe onze 'nieuwe bazen' het hebben ervaren? Bekijk de video

 

Samenwerking met JINC

De Baas van Morgen is onderdeel van onze samenwerking met JINC. Samen met JINC zetten wij ons in om jongeren een betere start op de arbeidsmarkt te geven. JINC is een non-profit organisatie die strijdt voor een maatschappij waarin ieder kind gelijke kansen krijgt en niet je achtergrond je toekomst bepaalt. Daarom helpt JINC jongeren van 8 tot en met 16 jaar die opgroeien in een omgeving met sociaaleconomische achterstand op weg naar een goede start op de arbeidsmarkt. Via het JINC-programma maken ze kennis met allerlei beroepen, ontdekken ze welk werk bij hun talenten past en leren ze solliciteren. Zo krijgen jaarlijks meer dan 65.000 basisschool- en vmbo-leerlingen de kans om te groeien.