Nieuwsbrief juli 2021

Tekst

Banner nieuwsbrief augustus 2021

Tekst

Innovatie en verduurzaming van warmtenetten gaan hand in hand. Daarom kijken we samen met de gemeente Helmond en de provincie Noord Brabant naar de mogelijkheden om het warmtenet van Helmond te verduurzamen. Uit de resultaten van het onderzoek, uitgevoerd door Royal HaskoningDHV, blijkt dat aquathermie op dit moment de meest relevante, alternatieve warmtebron is voor de stad. 

Aquathermie is een veelbelovende techniek waarbij je warmte uit oppervlakte-, afval- of drinkwater haalt om woningen te verwarmen. De komende tijd doen we verder onderzoek naar de mogelijkheden en werken we de scenario’s verder uit. Meer weten? Neem dan een kijkje op deze webpagina.

Tekst

De autobingo van Ennatuurlijk

Ga jij ook op vakantie met de auto? En vervelen jouw kinderen zich ook zo snel op de achterbank? Daar hebben wij wat op bedacht! Met de autobingo van Ennatuurlijk bieden we je kinderen wat afleiding. Hoe snel krijgen jullie de kaart vol?

Je kunt de bingokaart hier downloaden. Fijne vakantie!

Media
Autobingo Ennatuurlijk
Tekst

Warmte voor bowlingcentrum Maastricht

Olround Bowling Maastricht

 

Tekst

Op verschillende plekken in Nederland heeft Ennatuurlijk warmtenetten liggen, zo ook in Maastricht. Recent hebben we gesproken met Bas Oldenborgh, eigenaar van Olround Maastricht BV. Een spectaculair uitgaanscentrum met restaurant, bowlingbaan en real life gaming Prison Island. Het pand kende eerder een andere bestemming.

Om het pand geschikt te maken als uitgaanscentrum waren verschillende verbouwingen en renovaties nodig. Daarbij is ook direct de keuze gemaakt voor duurzamere warmte en koude van Ennatuurlijk. Een slimme keuze, want hiermee is het uitgaanscentrum al helemaal klaar voor de toekomst. Benieuwd naar het volledige verhaal? Lees het op onze webpagina.

Tekst

Voorkom legionella

Ga jij dit jaar lekker genieten van een vakantie buiten de deur? Zorg er dan voor dat je, voordat je bij thuiskomst onder de douche springt, eerst even je leidingen doorspoelt. Tijdens je afwezigheid heeft het water in de leidingen stilgestaan waardoor er kans op legionella is.

Tekst

De legionellabacterie groeit in water met een teIcoon warm watermperatuur tussen de 20 en 50 graden Celsius. Als het water in hele kleine druppeltjes (nevel) in de lucht komt, kan iemand de bacterie inademen en besmet raken. Spoel daarom je kranen eerst goed door. Zo zorg je ervoor dat stoffen die in het water zijn opgelost, zoals metalen uit de drinkwaterleiding en de eventueel aanwezige legionellabacterie, worden weggespoeld.

Tekst

Hoe je dat doet? We geven je graag wat tips.

  • Spoel na je terugkomst alle koud- en warmwaterkranen een minuut lang en de douche 4 á 5 minuten lang door.
  • Laat het water rustig stromen en voorkom dat je daarbij het water vernevelt. Dat doe je door de sproeikop onder water in een emmer te houden, in een washandje of het sproeistuk van de kraan af te halen.
  • Een tuinslang in de volle zon kan flink opwarmen, waardoor zich legionella kan ontwikkelen. Spoel daarom eerst de tuinslang voor gebruik goed door. Voorkom ook hier verneveling.
  • Vaak kun je zelf de temperatuur van het warm water instellen. Zorg ervoor dat het warme water uit alle kranen ten minste een temperatuur van 55 graden heeft.

Wat vind jij van Nieuwsbrief juli 2021

Wat vind jij van Nieuwsbrief juli 2021

Bedankt voor het geven van jouw waardering!
Deze staat in de wachtrij om goedgekeurd te worden door een van onze website beheerders.
Na goedkeuring zal deze worden gepubliceerd.

Sluit dit venster