Nieuwsbrief juni 2020

Tekst

Nieuwsbrief juni 2020 header

Om onze klanten een hart onder de riem te steken hebben we de afgelopen tijd 2.752 bossen bloemen bezorgd bij dertien verschillende zorgcentra in Sittard, Geertruidenberg, Eindhoven, Breda Tilburg, Deventer, Zwolle en Enschede.

Het leuke is dat de bewoners van deze zorgcentra onze klanten zijn en dat de bloemen zijn geleverd door een andere klant van ons, namelijk door bloemenleverancier Wilco van Vliet uit Made. Voor en door klanten dus! Deze bloemen zijn met veel enthousiasme in ontvangst genomen door de medewerkers en de bewoners van de zorgcentra. Wij hopen dat deze bloemen een fijne opsteker zijn geweest en wij wensen iedereen veel gezondheid toe.
 

CO2-neutraal in 2040

In 2040 moeten al onze warmtenetten CO₂-neutraal zijn. Maar om dit doel te behalen moet er de komende jaren veel gebeuren. We kiezen daarbij voor de duurzaamste warmtebronnen, maken de warmtenetten zo efficiënt en slim mogelijk en helpen woningeigenaren met het toekomstbestendig maken van hun woning. Dit alles met als uiteindelijke doel: duurzame warmte voor onze klanten.

Hoe we dit gaan doen ziet u in de routekaart die we gemaakt hebben. Benieuwd naar de stappen die we gaan nemen? Klik dan hier voor de routekaart.

 

 

Een bijzondere boring in Sittard

In de gemeente Sittard heeft Ennatuurlijk in samenwerking met de gemeente een warmtenet liggen genaamd Het Groene Net. Ook in deze gemeente wordt er door de inzet van restwarmte minder gebruik gemaakt van aardgas om woningen en bedrijven te verwarmen. Inmiddels zijn al meer dan 1.500 woningen en 20 bedrijven en instellingen aangesloten op Het Groene Net.

Maar daar stopt het niet bij. In april heeft er een boring plaatsgevonden om het Hof van Serviam, bestaande uit 114 woonzorgappartementen en 5 groepswoningen, ook aan te sluiten op Het Groene Net. Omdat de boring plaatsvond bij een belangrijke verkeersader in Sittard, is ervoor gekozen om onder de weg door te boren, zodat het verkeer ongestoord door kon rijden. Een bijzondere ervaring! Benieuwd hoe deze werkzaamheden zijn verlopen? Bekijk dan het filmpje.
 

Stagelopen in coronatijd

Daar zit ze dan, op de zolderkamer van haar ouderlijke huis, lachend in haar camera als een boer met kiespijn. Want eigenlijk zou ze nu niet “saai thuis” moeten zitten, maar op ons kantoor wat ze juist zo’n leuke locatie vindt. Helaas hebben de omstandigheden roet in het eten gegooid voor onze stagiair Yaniek (21). Ze vertelt graag over de invloed van het coronavirus op haar stage bij Ennatuurlijk.

“In februari startte mijn stage bij Ennatuurlijk op de afdeling datacollectie, asset reporting en facturatie. Deze begon zoals je dat van een nieuwe baan kunt verwachten. Erg hectisch met veel nieuwe gezichten en een berg aan informatie. Wat me direct opviel is dat iedereen hier zo vriendelijk is. Vanaf het eerste moment kreeg ik het idee dat iedereen hartstikke blij was met mijn aanwezigheid. Daarnaast vind ik het kantoor van Ennatuurlijk ook echt een leuke locatie om te werken. Midden op Strijp-T, uniek met die industriële sfeer en volop in ontwikkeling.” Haar dagelijkse tripje naar kantoor werd na een kleine maand helaas abrupt onderbroken door de uitbraak van het coronavirus in Nederland.

“Voor een aantal van mijn studiegenoten betekende die uitbraak direct het einde van hun stage, maar voor mij gelukkig niet. De mogelijkheden om vanuit huis verder te werken zijn bij Ennatuurlijk prima geregeld, waardoor ik mijn stageopdracht probleemloos heb kunnen vervolgen zonder het contact met collega’s te verliezen. Zeker drie keer per week is er digitaal overleg met het team. We bespreken dan wat iedereen die dag gaat doen en waar eventueel hulp bij nodig is. Ik heb me daardoor nooit alleen hoeven voelen.” 

De stage van Yaniek zit er bijna op. Met welk gevoel gaat zij afscheid nemen van Ennatuurlijk? “Ik ben vooral trots dat ik ondanks deze hectische periode mijn stageopdracht toch heb kunnen afmaken. Daarnaast ben ik gedurende het traject positief verrast door Ennatuurlijk, toen er bijvoorbeeld tijdens het thuiswerken ineens een pakketje voor de deur stond. Deze was gevuld met handige spulletjes, enkele lekkernijen en een persoonlijk kaartje met een leuke boodschap. Dan ben je al stagiair, zit je vanuit huis te werken, en krijg je zoiets binnen. Je weet dan dat ze aan me denken en dat deed me goed.” 

Eigenlijk zou de stage van Yaniek erop zitten op het moment dat deze nieuwsbrief wordt verstuurd. Ware het niet dat de stage van Yaniek van beide kanten erg goed is bevallen. Zo goed dat ze in de schoolvakantie nog lekker een aantal weken bij Ennatuurlijk blijft werken. “Heel leuk! En een extra voordeel is dat ik zo hopelijk toch nog een paar dagen op het mooie kantoor kan werken.” 
 

Eerste uitgave magazine ‘Ons Blad’

Vorige maand is de eerste editie verschenen van het magazine Ons Blad en wij zijn benieuwd wat u ervan vond. We willen u daarom vragen om een korte vragenlijst bestaande uit 7 vragen in te vullen.

Ons BladVragenlijst

Ons Blad nog niet gelezen? Neem dan hier een kijkje.