Nieuwsbrief juni 2021

Tekst

Nieuwsbrief juni 2021

Tekst

Ennatuurlijk gaat de komende drie jaar alle warmtemeters vervangen voor een slimme warmtemeter. Een slimme meter is een digitale meter die je warmteverbruik registreert en automatisch doorstuurt naar Ennatuurlijk.

Je hoeft zo niet meer zelf de meterstanden door te geven en je hebt de mogelijkheid om het voorschotbedrag aan te passen op het daadwerkelijke verbruik. Dit voorkomt verrassingen op de jaarafrekening. Daarbij ben je meteen klaar voor de toekomst, want vanaf 2027 moet heel Nederland voorzien zijn van een slimme warmtemeter. Meer weten? Ga dan naar deze webpagina.

Tekst

Ons Blad

Met trots presenteren wij de tweede editie van Ons Blad, een gratis magazine dat in het teken staat van warmte. In dit magazine geven we je inzicht in de duurzaamheidscijfers van onze warmtenetten. Ook laten we je zien wat we nu al doen om de duurzaamheid verder te verbeteren en wat we allemaal nog van plan zijn.

Tekst

Kortom, in Ons Blad lees je hoe Ennatuurlijk doorpakt in lokale energie. Bekijk het magazine hier. 

Tekst

Aardwarmte in Leeuwarden

Aardwarmte in Leeuwarden
Tekst

Deze zomer wordt in Leeuwarden de eerste put voor aardwarmte geboord en getest. Als alles goed gaat is Leeuwarden straks de eerste gemeente waar aardwarmte grootschalig ingezet wordt voor het verwarmen van woningen en bedrijven.

Deze eerste boring en test moeten uitwijzen of er, conform alle onderzoeken, inderdaad voldoende vermogen (volume en temperatuur) uit de ondergrond gehaald kan worden. De kans dat de aardwarmtebron geschikt en bruikbaar is, is meer dan 90%. Als dat zo is dan kunnen we doorpakken en start de aanleg van het nieuwe warmtenet. Uiteindelijk willen we met behulp van deze nieuwe bron vanaf eind 2022 duurzame warmte leveren aan de eerste ‘kopgroep’ klanten in Leeuwarden. Daarnaast zal het warmtenet direct gekoppeld worden aan ons warmtenet in de wijk De Zuidlanden in Leeuwarden en later ook aan ons warmtenet in de wijk Camminghaburen. Een mooi voorbeeld van hoe we door de ontwikkeling van een duurzame bron in één klap alle aangesloten woningen en bedrijven verder verduurzamen.

Samen met Bouwgroep Dijkstra Draisma, Shell en Energie Beheer Nederland (EBN) zetten we in Leeuwarden een grote stap in de verduurzaming van de stad.

Meer informatie over dit project vind je hier.

Tekst

De BouwApp van Ennatuurlijk

Sinds kort heeft Ennatuurlijk een eigen BouwApp. Via de BouwApp worden omwonenden op de hoogte gesteld van de bouwprojecten bij hen in de buurt. Per project vind je een omschrijving, updates, bijzonderheden, de duur van de werkzaamheden en een exacte locatie. Ideaal! Zo kunnen we jou nog beter op de hoogte houden.

Tekst

BouwApp van EnnatuurlijkOp dit moment zetten we de app al in bij een project in Leeuwarden waarbij woningen na een renovatie worden aangesloten op het warmtenet. Een mooie klus die omwonenden nu op de voet kunnen volgen. Zodra er een project bij jou in de buurt start, krijg je hiervan bericht.

Vind je het leuk om nu al mee te kijken? Dat kan! De app, genaamd Ennatuurlijk projecten, is gratis te downloaden via de App Store of Play Store.

Wat vind jij van Nieuwsbrief juni 2021

Wat vind jij van Nieuwsbrief juni 2021

Bedankt voor het geven van jouw waardering!
Deze staat in de wachtrij om goedgekeurd te worden door een van onze website beheerders.
Na goedkeuring zal deze worden gepubliceerd.

Sluit dit venster