Nieuwsbrief november 2020

Media
Tekst

Tijdens het Nationaal Warmtecongres 2020 heeft Greenvis dit jaar opnieuw dé brancheprijzen voor warmtenetten in Nederland uitgereikt: één voor het duurzaamste en één voor het meest innovatieve warmtenet. Het warmtenet in Hengelo is de grote winnaar in de categorie meest innovatieve warmtenet van Nederland.

Ennatuurlijk is als grootaandeelhouder van Warmtebedrijf Hengelo nauw betrokken bij de ontwikkeling van dit warmtenet. Daarnaast was Ennatuurlijk met het warmtenet van Enschede opnieuw genomineerd voor het duurzaamste warmtenet. En ook die prijs mochten wij in ontvangst nemen. We zijn supertrots op de waardering van het publiek en de bijdrage die we hiermee leveren aan het verduurzamen van de regio Twente.

Lees verder

Tekst

Eerste fase Warmtesingel Breda afgerond

Vorige maand hebben we samen met aannemer Heijmans de eerste fase van de Warmtesingel in Breda afgerond. Een mooie mijlpaal waar we trots op zijn! De Warmtesingel is een warmteleiding van vijf kilometer lang die dwars door de binnenstad loopt. Zo wordt het warmtenet aan de ene kant van de stad op termijn verbonden met het warmtenet aan de andere kant. Tijdens deze eerste fase zijn de Brandweer Breda, de Koninklijke Militaire Academie (KMA) en een appartementencomplex aangesloten op de Warmtesingel. Zij ontvangen inmiddels de warmte van Ennatuurlijk.

Tekst

Momenteel zijn zo'n 17.000 Bredase huishoudens al aangesloten op het warmtenet van Ennatuurlijk. Door de aanleg van de Warmtesingel komt duurzame warmte voor nog eens vijfduizend woningen en honderd bedrijven in Breda binnen handbereik. Een uitstekend alternatief voor verwarmen met aardgas. Samen zetten we zo mooie stappen richting de toekomst. 

Meer weten over de Warmtesingel? Neem dan hier een kijkje.

Media
Tekst

Ontdek het ware verhaal van het warmtenet

Media
Campagne natuur en milieu
Tekst

Warmtenetten zijn essentieel voor de overgang naar aardgasvrij wonen. Maar wat is een warmtenet? Hoe werkt het en waarom zijn ze zo belangrijk? Allemaal vragen die we beantwoorden in een gezamenlijke campagne met Natuur & Milieu. We gaan letterlijk en figuurlijk de diepte in, vertellen het ware verhaal van het warmtenet en ruimen meteen een aantal misverstanden uit de weg.

Meer weten? Ga met ons mee de diepte in op ontdekhetwarmtenet.nl en ontdek het ware verhaal van het warmtenet.

Naar ontdekhetwarmtenet.nl

Tekst

Wilt u meepraten?

We zijn op zoek naar mensen die actief willen meedenken over belangrijke thema's in de warmtetransitie. Vindt u dat interessant? Dan is deelname aan het klantenpanel van WarmingUp misschien wel iets voor u!

Tekst

Samen met 38 andere deelnemers uit de gehele warmteketen is Ennatuurlijk deelnemer aan het programma WarmingUp. Met dit programma willen we tot betrouwbare, duurzame en betaalbare collectieve warmtesystemen komen voor de energietransitie. Een van de thema's die we onderzoeken is de mogelijkheid van vraagsturing (het verschuiven van pieken in de warmtevraag) in warmtenetten. Denk bijvoorbeeld aan een koude winterochtend, wanneer vrijwel alle huishoudens tegelijkertijd hun huizen verwarmen.

Media
Logo WarmingUp
Tekst

Hoe kan dit anders? Wilt u hierover meedenken en in gesprek gaan met de onderzoekers van WarmingUp? Meld u dan nu aan voor het klantenpanel via dit formulier. Hier vindt u ook meer informatie over het klantenpanel en de onderwerpen.

Het klantenpanel wordt georganiseerd vanuit WarmingUp. Na aanmelding ontvangt u vanuit WarmingUp meer informatie over de datum, het tijdstip en de manier waarop het klantenpanel gaat plaatsvinden. Vanuit Ennatuurlijk is niemand bij de sessie aanwezig.

Meer weten over WarmingUp