Nieuwsbrief oktober 2021

Tekst

Header oktober 2021

Tekst

De koude winterdagen komen er weer aan. We zijn minder buiten en de verwarming gaat vaker aan. Logisch ook, want we zijn in deze tijd wat meer thuis dan normaal gesproken. Heb jij de verwarming al aangezet? Ennatuurlijk helpt je graag mee om te kijken waar je kunt besparen op je warmteverbruik.

Door jouw gedrag aan te passen en kleine veranderingen in je woning te doen, kun je al een leuk bedrag besparen op jouw warmterekening.

Zet 's nachts de thermostaat lager
Als je 's nachts warm gehouden wordt door je dekbed kun je de thermostaat lager zetten. Door bijvoorbeeld de temperatuur in te stellen op 15 graden bespaar je een hoop energie. Vergeet je de thermostaat wel eens terug te draaien? Dan is een klokthermostaat of slimme-thermostaat een handige hulp.

Douche korter
Water dat je niet gebruikt hoeft ook niet verwarmd te worden. Klinkt logisch! Je bespaart niet alleen kraanwater maar ook warmte. Win-win! Gemiddeld douchen Nederlanders 9 minuten. Door dit met een douchetimer terug te brengen naar 5 minuten bespaart een gemiddeld huishouden per jaar 15.000 liter water en 1,9 GJ aan warmte. 

Wil je weten welke bespaartips jij nog meer kunt toepassen? Lees dan hier verder.

Tekst

De energieprijzen stijgen

De afgelopen weken heb je ongetwijfeld in het nieuws voorbij zien komen dat de prijzen van energie harder stijgen dan iedereen had verwacht. Dit is een grote uitdaging voor Nederland en zelfs voor heel Europa. Iedereen krijgt te maken met hogere energiekosten en dit heeft dus ook invloed op jouw energierekening. Omdat we begrijpen dat je graag wilt weten wat dit voor jou betekent, stuurden we je eerder deze maand een brief of e-mail.

Heb je deze gemist? Hier staat meer informatie en hebben we ook de meest gestelde vragen voor je op een rijtje hebben gezet.

 

Media
Icoon geld
Tekst

Gemeente Enschede verduurzaamt eigen gebouwen

Enschede
Tekst

Begin september zijn diverse gemeentelijke panden aangesloten op het warmtenet in Enschede. Het gaat om het Enschedese Stadskantoor, de Noordmolen, het Nationaal Muziekkwartier, het Muziekcentrum en het Conservatorium. Dankzij de aansluiting op het warmtenet gebruiken deze gebouwen geen aardgas meer.

Met de aansluiting van de gemeentelijke gebouwen op het warmtenet zijn de panden niet alleen aardgasvrij en klaar voor de toekomst maar wordt er jaarlijks ook zo’n 326.000 m3 gas minder verbruikt en daardoor 586 ton CO bespaard. Dit komt overeen met het verbruik van ongeveer 217 huishoudens. Hiermee maken de gemeente en Ennatuurlijk samen een flinke stap in het verduurzamen van de stad.

Wil je het hele bericht lezen? Klik dan hier.

Tekst

Hier loop ik warm voor

Hoe kunnen we onze warmte nog duurzamer maken en onze klanten nóg beter van dienst zijn? Door de hele organisatie werken collega’s aan projecten waarmee ze het verschil gaan maken. Deze keer vertelt Carel waar hij warm voor loopt. Carel is programmamanager projecten & transitie.

Tekst

"We willen Nederland helpen verduurzamen: we krijgen steeds meer warmtenetten. Die netten bewaken we op afstand zodat de warmtelevering perfect verloopt. Om ons voor te bereiden op de toekomst zijn we de operationele techniek die Careldaarvoor nodig is, helemaal aan het vernieuwen. Nu gebruiken we nog verschillende systemen, maar straks gaat alles in de cloud en gaan we naar één centraal systeem.

We kunnen daardoor onze netten nog beter in de gaten houden, makkelijker nieuwe duurzame bronnen inkoppelen, netten efficiënter inregelen en storingen voorkomen. Qua omvang is dit een uniek project. Maar dankzij de samenwerking met collega’s en onze partners loopt het gesmeerd en kunnen we eind dit jaar over.”

Benieuwd waar onze collega’s nog meer warm voor lopen? Bekijk hun verhalen hier.

Tekst

Klantbelevingsonderzoek

Ennatuurlijk wil dat alle klanten fans worden van onze producten en manier van werken. Alleen dan kunnen we het verschil maken in de energietransitie. 

Om dat te realiseren moeten we open luisteren naar onze klanten. En dat doen we tijdens het klantbelevingsonderzoek. Onderzoeksbureau Forum voert dit onderzoek voor ons uit en vanaf half november zullen zij daarvoor, via een steekproef, onze particuliere en (klein) zakelijke klanten benaderen. Het onderzoek onder particuliere en klein zakelijke klanten zal per e-mail uitgevoerd worden. Onze zakelijke klanten worden telefonisch benaderd. Help je mee?

Wat vind jij van Nieuwsbrief oktober 2021

Wat vind jij van Nieuwsbrief oktober 2021

Bedankt voor het geven van jouw waardering!
Deze staat in de wachtrij om goedgekeurd te worden door een van onze website beheerders.
Na goedkeuring zal deze worden gepubliceerd.

Sluit dit venster