Nieuwsbrief september 2020

Tekst

Header Sept20

Iedere dag werkt Ennatuurlijk aan een beter Nederland dat duurzaam wordt verwarmd en gekoeld. De doelstellingen zijn helder; een CO₂-neutraal Nederland in 2050. Om de energietransitie te laten slagen, is het ook van belang dat er voldoende vakkundige mensen zijn die dit mogelijk kunnen maken. Daarom zijn wij op zoek naar wat wij noemen: Generatie ENN. Dit is een generatie die zich ervan bewust is dat het anders moet – en wel nu. Fossiele brandstoffen tellen niet meer mee, plastic is passé en elektrisch rijden is niet van de toekomst, maar juist van nu.

Om Generatie ENN te helpen ontwikkelen stellen wij een aantal traineeships beschikbaar. Wij zoeken talenten met frisse ideeën die hun duurzaamheidsambities willen omzetten in realiteit. Wij nemen de talenten verder mee in de wereld van duurzame warmte en laten hen zo alle facetten binnen de verduurzaming van Nederland zien. Bent of kent u iemand die prima in deze rol past? Kijk dan naar de vacature.

Ga naar de vacature
 

Opening Warmtebaan Enschede

We werken hard aan het uitbreiden van onze bestaande warmtenetten. Vorige week is de aanleg van de Warmtebaan in Enschede afgerond en daar zijn we enorm trots op. In een kleine setting zijn we samen gekomen om kort bij dit moment stil te staan. De koppeling van alle bestaande netten breidt het totale warmtenet verder uit tot meer dan 200 kilometer aan leidingen waarmee de duurzame warmte, afkomstig van grondstoffen- en afvalenergiebedrijf Twence, tot diep in het hart van de stad Enschede stroomt.


Ennatuurlijk Enschede lintDankzij de Warmtebaan konden we niet alleen drie bestaande gasgestookte warmtenetten verduurzamen maar bieden we ook een platform voor toekomstige groei van duurzame warmte in Enschede. Daarmee is warmte een bereikbaar duurzaam alternatief voor aardgas geworden voor de helft van de huishoudens.

Lees meer over de Warmtebaan.


Kennismaken met Suzanne

Suzanne Sweerman

We laten u geregeld een kijkje nemen in de keuken van Ennatuurlijk. Deze maand stellen we u voor aan Suzanne. Zij is begin deze maand gestart als commercieel directeur bij Ennatuurlijk. Ze is al langer commercieel actief, maar in de energiewereld is ze nog relatief nieuw. Ondanks dat is haar visie duidelijk: “Duurzame energie bereikbaar maken voor iedereen.”

Bij Ennatuurlijk gaat Suzanne zich richten op nieuwe gebieden waar we ons warmtenetwerk kunnen uitbreiden en naar nieuwe manieren om warmte duurzaam bij u thuis te krijgen. Oftewel marketing en sales. Op het gebied van duurzame energie kreeg Suzanne de afgelopen jaren de smaak al te pakken bij We Drive Solar: elektrische deelauto’s die zowel op- als ontladen, zodat overdag opgewekte zonne-energie via de auto’s ’s-avonds woningen van elektriciteit kan voorzien. Maar ze werkte ook in heel andere branches, zoals bij Nestlé en de ANWB. 

In haar doen en laten is Suzanne bewust bezig met een schone wereld. “Ik probeer mijn impact op het klimaat te beperken, door onder andere afval te scheiden, vlees te laten staan, vaker de fiets en trein te nemen en kort te douchen. Maar bijna de helft van het energieverbruik zit in warmte en dat los je niet zomaar op met bijvoorbeeld zonnepanelen. Ik hoop een grote bijdrage te leveren om ‘van het gas af’ te komen. ‘Duurzame energie voor iedereen bereikbaar maken’ betekent dat we op alle plekken waar we actief zijn, van Leeuwarden tot Maastricht, zoeken naar de beste lokale oplossing. Hoe krijgen we tegen de laagste kosten warmte uit een hernieuwbare en dus duurzame bron bij u thuis?”

“Het mooie van Ennatuurlijk is dat we ontzettend veel kennis hebben van de lokale situatie, want de beste oplossing in Breda is anders dan de beste oplossing in Enschede, Leeuwarden, Sittard of Hengelo. Aan al die vakkennis wil ik mijn ervaring uit andere branches toevoegen, zodat we hopelijk samen nog meer vernieuwende ideeën ontwikkelen en in de praktijk brengen.”
 

Wint u samen met uw buren?

De maand september vliegt voorbij en zo staat de Burendag morgen weer voor de deur. Ondanks deze rare tijd willen we de Burendag niet zomaar voorbij laten gaan. Daarnaast staat de maand oktober in het teken van duurzaamheid. Hier dragen wij al jaren een steentje aan bij. En dat was ons natuurlijk nooit gelukt zonder u. Samen helpen we Nederland verduurzamen.

KadoosOm deze dagen te vieren houden we een winactie. Eentje die niet alleen leuk is voor u, maar ook voor uw buren! U maakt namelijk kans op een verrassingspakket voor u en uw buren. Wat moet u daarvoor doen?

  • Maak een foto of filmpje waarin u ons laat zien hoe uw buurt bijdraagt aan een duurzamer Nederland.
  • Mail uw inzending met de titel 'winactie' naar nieuws@ennatuurlijk.nl.
  • U kunt uw bijdrage inzenden tot 15 oktober 2020. De winnaars worden in de volgende nieuwsbrief bekend gemaakt. Succes!