Tekst

Ontmoet de directie van Ennatuurlijk

Ennatuurlijk helpt met het verduurzamen van Nederland. We koppelen buurten aan lokale bronnen voor comfortabele verwarming en verkoeling. Elke dag werken we met ongeveer 200 collega's aan lokale oplossingen die het verschil maken in de landelijke overgang naar duurzame warmte. De directie van Ennatuurlijk bestaat uit vier personen. Zij stellen zich graag aan je voor. 

Tekst

Ernst Japikse, algemeen directeur

Werkt bij Ennatuurlijk vanaf: maart 2020

Ernst Japikse heeft brede ervaring in openbaar vervoer, energie en technische en financiële dienstverlening. Duurzaamheid vormt de rode draad. Bij Ennatuurlijk combineert hij zijn passie en ervaring om een bijdrage te leveren aan een duurzame wereld. Samen met zijn team, met de lokale en landelijke stakeholders en vooral ook met de klant: “We investeren in de relatie met de klant. Dus betrekken we klanten bij projecten. We denken niet voor ze, maar gaan met ze in gesprek. Daarom zijn we ook transparant over onze tarieven en over de duurzaamheid van netten, ook als dat slecht nieuws betekent.”

Tijdens zijn dagelijkse wandelingen in het bos waar hij aan woont, is hij getuige van de geleidelijke verschraling van de natuur. “Zo vergeet ik nooit waarvoor ik het allemaal doe. Hoe complexer de verduurzamingsopgave, hoe meer ik me erin vastbijt om resultaten te behalen. Er wordt veel gepraat en gerekend, maar het gaat om gewoon doen vanuit het geloof dat de keuze voor duurzaamheid uiteindelijk altijd de beste keuze is.”

Media
Tekst

Tom Emons: operationeel directeur

Werkt bij Ennatuurlijk vanaf: juni 2019

Tom Emons deed ruime ervaring op in operationele management- en directiefuncties, waaronder bij Joulz Energy Solutions en Stedin. Onder zijn leiding werkt Ennatuurlijk aan de grote technische verduurzamingsopgaves van deze tijd en aan de beste klantenservice. Een taak die hem op het lijf geschreven is. “Vanuit de techniek zorgen we voor een betrouwbare en betaalbare levering en werken we hard aan de verduurzaming van bestaande netwerken. Uiterlijk in 2040 willen we onze klanten op een zo efficiënt mogelijke manier 100% duurzame warmte en koude leveren.

Duurzame lokale warmte- en koudenetten zijn onmisbaar voor de energietransitie in Nederland.” Tom investeerde de afgelopen jaren in een excellent en een bevlogen team. “Mensen maken het verschil. Bij Ennatuurlijk geef ik ze de ruimte om hun potentieel maximaal te benutten.” En dat is te zien in de resultaten. De warmtelevering is betrouwbaar en steeds duurzamer, en onze klantenservice krijgt gemiddeld een 8,5 voor klantcontact.   

Media
Tekst

Suzanne Sweerman: commercieel directeur

Werkt bij Ennatuurlijk vanaf: september 2020

Van jongs af aan wil Suzanne Sweerman al een bijdrage leveren aan een betere en een duurzamere wereld. Na directiefuncties bij ANWB, Easy Walker, War Child en We Drive Solar hoopt ze als commercieel directeur van Ennatuurlijk het verschil te maken. “Duurzaamheid gaat aan mijn hart. Bij Ennatuurlijk willen we het mensen makkelijk maken om hun woning duurzamer te verwarmen en verkoelen. Dat doen we door warmte en koude steeds groener te maken, door klanten te helpen minder te verbruiken en door te zorgen dat ze geen omkijken naar hun installatie hebben. Mijn rol is het contact met de markt. De buitenwereld binnen halen, luisteren waar de klant behoefte aan heeft en zorgen dat we dat aanbieden en onze beloftes waarmaken. Als exclusieve aanbieder is het dubbel zo belangrijk dat we daar ons uiterste best voor doen. Ik zie het als mijn taak om klanten steeds enthousiaster te maken over wat we voor ze kunnen betekenen.”

Media
Tekst

Stefan Suurmond: financieel directeur

Werkt bij Ennatuurlijk vanaf: 2014

Energie en financiën vormen de rode draad in de carrière van Stefan Suurmond. Na zijn studie aan de TU Delft werkte hij 5 jaar in financiële functies bij Essent. In 2014 was hij als senior analist bij de start van Ennatuurlijk betrokken. Sinds 2019 is hij financieel directeur. “Met onze investeringen in duurzame bronnen en nieuwe warmte- en koudenetten helpen we de energietransitie versnellen. Mijn drijfveer is deze investering omzetten in een gezond langjarig businessmodel. We hebben het getroffen met een aandeelhouder als PGGM die Nederlandse pensioengelden inzet voor de energietransitie in Nederland. Het is mijn taak dat dit vanuit een stabiele en gezonde basis gebeurt, zodat kosten beheersbaar blijven. Zeker ook voor onze klanten. Zie mij als het financiële geweten. Door mijn lange ervaring bij Ennatuurlijk kan ik ondertussen goed inschatten, wanneer we ervoor kunnen gáán, wanneer we het risico kunnen nemen. Of wanneer het beter is om pas op de plaats te maken en eerst meer uit te zoeken en door te rekenen.”

Media
Stefan Suurmond financieel directeur Ennatuurlijk