Tekst

Ontmoet de directie van Ennatuurlijk

Ennatuurlijk helpt met het verduurzamen van Nederland. We koppelen buurten aan lokale bronnen voor comfortabele verwarming en verkoeling. Elke dag werken we met ongeveer 275 collega's aan lokale oplossingen die het verschil maken in de landelijke overgang naar duurzame warmte. De directie van Ennatuurlijk bestaat, inclusief onze dochteronderneming Ennatuurlijk Aardwarmte, uit vijf personen. Zij stellen zich graag aan je voor. 

Tekst

Ernst Japikse: algemeen directeur

Werkt bij Ennatuurlijk vanaf: maart 2020

Ernst Japikse heeft brede ervaring in openbaar vervoer, energie en technische en financiële dienstverlening. Duurzaamheid vormt de rode draad. Bij Ennatuurlijk combineert hij zijn passie en ervaring om een bijdrage te leveren aan een duurzame wereld. Samen met zijn team, met de lokale en landelijke stakeholders en vooral ook met de klant: “We investeren in de relatie met de klant. Dus betrekken we klanten bij projecten. We denken niet voor ze, maar gaan met ze in gesprek. Daarom zijn we ook transparant over onze tarieven en over de duurzaamheid van netten, ook als dat slecht nieuws betekent.”

Tijdens zijn dagelijkse wandelingen in het bos waar hij aan woont, is hij getuige van de geleidelijke verschraling van de natuur. “Zo vergeet ik nooit waarvoor ik het allemaal doe. Hoe complexer de verduurzamingsopgave, hoe meer ik me erin vastbijt om resultaten te behalen. Er wordt veel gepraat en gerekend, maar het gaat om gewoon doen vanuit het geloof dat de keuze voor duurzaamheid uiteindelijk altijd de beste keuze is.”

Media
Tekst

Suzanne Sweerman: directeur ontwik-keling en realisatie

Werkt bij Ennatuurlijk vanaf: september 2020

Van jongs af aan wil Suzanne Sweerman al een bijdrage leveren aan een betere en een duurzamere wereld. Na directiefuncties bij ANWB, Easy Walker, War Child en We Drive Solar hoopt ze als commercieel directeur van Ennatuurlijk het verschil te maken. “Duurzaamheid gaat aan mijn hart. Bij Ennatuurlijk willen we het mensen makkelijk maken om hun woning duurzamer te verwarmen en verkoelen. Dat doen we door warmte en koude steeds groener te maken, door klanten te helpen minder te verbruiken en door te zorgen dat ze geen omkijken naar hun installatie hebben. Mijn rol is het contact met de markt. De buitenwereld binnen halen, luisteren waar de klant behoefte aan heeft en zorgen dat we dat aanbieden en onze beloftes waarmaken. Als exclusieve aanbieder is het dubbel zo belangrijk dat we daar ons uiterste best voor doen. Ik zie het als mijn taak om klanten steeds enthousiaster te maken over wat we voor ze kunnen betekenen.”

Media
Tekst

Stefan Suurmond: financieel directeur

Werkt bij Ennatuurlijk vanaf: 2014

Energie en financiën vormen de rode draad in de carrière van Stefan Suurmond. Na zijn studie aan de TU Delft werkte hij 5 jaar in financiële functies bij Essent. In 2014 was hij als senior analist bij de start van Ennatuurlijk betrokken. Sinds 2019 is hij financieel directeur. “Met onze investeringen in duurzame bronnen en nieuwe warmte- en koudenetten helpen we de energietransitie versnellen. Mijn drijfveer is deze investering omzetten in een gezond langjarig businessmodel. We hebben het getroffen met een aandeelhouder als PGGM die Nederlandse pensioengelden inzet voor de energietransitie in Nederland. Het is mijn taak dat dit vanuit een stabiele en gezonde basis gebeurt, zodat kosten beheersbaar blijven. Zeker ook voor onze klanten. Zie mij als het financiële geweten. Door mijn lange ervaring bij Ennatuurlijk kan ik ondertussen goed inschatten, wanneer we ervoor kunnen gáán, wanneer we het risico kunnen nemen. Of wanneer het beter is om pas op de plaats te maken en eerst meer uit te zoeken en door te rekenen.”

Media
Stefan Suurmond financieel directeur Ennatuurlijk
Tekst

Rached Dekker: directeur klant en operatie

Werkt bij Ennatuurlijk vanaf: 2020

Na een periode als directielid bij Ricoh Nederland is Rached inmiddels alweer 7 jaar een drijvende kracht in de energiesector. Deze reis ging van start in Duitsland bij Alliander AG. Sinds 2020 zet hij zijn expertise in voor Ennatuurlijk. In eerste instantie om deelnemingen te structureren en verdere groei te faciliteren, waaronder de overnames van Hydreco Assets en ECW Geoholding (nu Ennatuurlijk Aardwarmte). 

Na interim-periodes bij het aardwarmtebedrijf en als operationeel directeur bij Ennatuurlijk, is Rached per 1 mei 2024 formeel onderdeel van het directieteam van Ennatuurlijk. Binnen Ennatuurlijk heeft hij alle klant- en operationele activiteiten in portefeuille. “In onze organisatie komen klant en techniek meer dan ooit samen. Ik heb de overtuiging dat Ennatuurlijk daarmee alles in huis heeft om haar klanten en stakeholders te helpen bij hun verduurzamingsopgave. Samen met een groep bevlogen collega’s verantwoordelijkheid nemen om Nederland en Ennatuurlijk verder te verduurzamen maakt dat ik me ontzettend op mijn plek voel bij Ennatuurlijk." 

Media
Rached Dekker, directeur klant en operatie
Tekst

Alexander van Noort: algemeen directeur Ennatuurlijk Aardwarmte

Werkt bij Ennatuurlijk Aardwarmte vanaf: mei 2023

Direct na de zijn studie Technische Aardwetenschappen in Delft, waar zijn voorliefde voor onze planeet is ontstaan, is Alexander van Noort de wijde wereld in getrokken. Terwijl hij voor zijn werkgever in de energie-industrie de ondergrond in kaart bracht, vervulde hij ook zijn droom van avonturier. Want in de eerste fase van zijn werkzame leven heeft hij in maar liefst vier continenten gewoond. “Daar heb ik zowel de schoonheid van de natuur, als de beperkingen van onze industrie gezien.” 

Het was in die tijd dat zijn doel en focus zijn ontstaan om zich volledig te gaan richten op de energietransitie. Sinds de komst van zijn gratis dochters is die focus steeds meer lokaal in Nederland komen liggen. “Sinds mei 2023 heb ik de mooiste baan van dit land. Als eindverantwoordelijke voor  Ennatuurlijk Aardwarmte hard werken aan het verduurzamen van warmte. Aardwarmte is duurzaam, veilig en betrouwbaar en heeft daarom alles om dé grote bron voor warmtenetten te worden.” 

Media
Alexander van Noort, algemeen directeur Ennatuurlijk Aardwarmte