Duurzaamheid en Ennatuurlijk

Tekst

Een duurzamer Nederland. Iedereen praat erover. Maar wie doet er wat aan? Want voor een duurzame toekomst zullen we hard moeten werken. En dat doen wij bij Ennatuurlijk iedere dag. We werken aan een Nederland dat duurzaam wordt verwarmd en verkoeld. Dat doen we door het aanleggen van duurzame warmtenetten. Duurzaamheid is dan ook niets voor niets een van onze kernwaardes.

Tekst

De weg naar CO2-neutraal

Ennatuurlijk wil dat in 2040 alle warmtenetten CO2-neutraal zijn. Daarvoor gaat er de komende jaren veel gebeuren. We kiezen voor de duurzaamste warmtebronnen, maken de warmtenetten zo efficiënt en slim mogelijk en helpen woningeigenaren met het toekomstbestendig maken van hun woning. Met als uiteindelijke doel: duurzame warmte voor blije klanten. In de routekaart ziet u onze route van nu naar straks. 

Naar de routekaart

Media
Routekaart naar co2 neutraal Ennatuurlijk
Tekst

Onze netten verduurzamen

Een warmtenet verduurzamen vraagt lef. Alles hangt met elkaar samen, van bron tot gebruiker. Dat maakt het ingewikkeld, maar ook uitdagend voor onze experts. Er zijn enorm veel knoppen om aan te draaien. Zo kunnen we bijvoorbeeld de bronnen verduurzamen, de warmte beter benutten, of warmte opslaan.

Lees hier verder 

Media
Warmtenet van de toekomst Ennatuurlijk
Tekst

Warmte-etiketten

Wij geven u graag inzicht in de duurzaamheid van onze warmtenetten. Op het warmte-etiket kunt u in één oogopslag zien welke warmtebronnen Ennatuurlijk gebruikt en hoe duurzaam het betreffende warmtenet is. Klanten, woningcorporaties en gemeenten willen weten waar hun warmte vandaan komt. Is het restwarmte van de industrie of warmte uit de aarde? En wat is de CO2-besparing ten opzichte van verwarmen met een cv-ketel op aardgas? Dit jaar geven we inzicht in de resultaten van de warmtenetten in onze zeven groeigebieden (metropolen): Leeuwarden, Enschede, Eindhoven, Midden- en West-Brabant, Het Groene Net (Sittard/Geleen), Helmond en Maastricht. Vanaf 2021 krijgen alle warmtenetten met meer dan 500 aansluitingen een etiket.

Naar de warmte-etiketten

Linker kolom

Download Ons Blad

Wilt u meer lezen over onze visie op duurzaamheid en hoe duurzaam ons warmtenetten nu al zijn? Download dan gratis Ons Blad, een magazine dat in het teken staat van duurzaamheid. 

Download Ons Blad

Rechter kolom

Ons blad