Tekst

Wat is een slimme warmtemeter?  

Een slimme meter is een digitale meter die je warmteverbruik registreert en automatisch doorstuurt naar Ennatuurlijk. Een monteur van Ennatuurlijk komt de warmtemeter in de meterkast voor je vervangen. Deze slimme warmtemeter staat in verbinding met een antenne bij je in de wijk. Via deze antenne worden de gebruiksgegevens digitaal naar Ennatuurlijk doorgestuurd. Hierbij maken wij gebruik van radiosignalen. Een volledig betrouwbare manier voor het delen van deze informatie. De slimme meter voldoet aan wettelijke eisen op het gebied van veiligheid en gezondheid.  

Tekst

Voordelen van de slimme warmtemeter

  • Gemak: je hoeft zelf geen meterstanden meer door te geven. 
  • Maandelijks ontvang je van ons per e-mail uw verbruiksoverzicht. Dit geeft inzicht in jouw actuele warmteverbruik en de bijbehorende kosten.  
  • Dat geeft je beter inzicht in het verbruik en of jouw maandelijks voorschotbedrag nog klopt.  
  • Je hebt de mogelijkheid dit voorschotbedrag aan te passen op basis van jouw daadwerkelijke verbruik.  

Met een slimme warmtemeter in huis ben je goed voorbereid op de toekomst.  

Op dit moment is jouw verbruiksoverzicht nog niet zichtbaar in Mijn Warmte, het online klantportaal van Ennatuurlijk. Zodra jouw verbruiksoverzicht daarin zichtbaar is informeren wij je daarover.

 

Wat als ik geen slimme meter wil? 

Heb je een uitnodiging gehad maar wil je geen slimme warmtemeter? Het laten uitlezen van deze meter is niet verplicht. Wel komen wij graag de meter vervangen. We plannen daarom alsnog graag een afspraak met je in en noteren hier dat deze meter niet slim uitgelezen mag worden. De meter kan dan op afstand volledig uitgeschakeld worden.

We willen je vragen om contact op te nemen met de klantenservice van Ennatuurlijk. Wij zijn bereikbaar op maandag tot en met vrijdag tussen 8:30 en 17:00 via 085-273 4567 .  

 

Nog geen slimme warmtemeter?

Ennatuurlijk is gestart met de uitrol van de op afstand uitleesbare warmtemeter. Zodra jouw meter vervangen wordt door een slimme warmtemeter krijg je bericht van ons.

Tekst

5 redenen om een afspraak te maken

Al onze 85.000 klanten krijgen de komende drie jaar van Ennatuurlijk een slimme warmtemeter. Je ontvangt bericht van ons zodra jouw warmtemeter gratis vervangen wordt. Met die uitnodiging kies je zelf een dag en tijdstip voor de installatie. Wij geven je 5 redenen waarom.

Lees verder

Media
Media
Tekst

Zo wordt de slimme meter geïnstalleerd

Om de dag van de installatie zo soepel mogelijk te laten verlopen, vind je hier stap voor stap wat er precies gaat gebeuren. Wil je weten hoe de dag van de installatie eruitziet? Monteur Claus legt het uit. 

Lees verder