Stap voor stap: zo wordt de slimme warmtemeter geïnstalleerd

Tekst

Stap voor stap

Tekst

Het is zo ver: de slimme meters worden geïnstalleerd! Om de dag van de installatie zo soepel mogelijk te laten verlopen, vind je hier stap voor stap wat er precies gaat gebeuren. 

Wil je weten hoe de dag van de installatie eruitziet? Monteur Claus vertelt het je hier. 

Tekst

Stap 1:  

Maak de ruimte waar de warmtemeter hangt zoveel mogelijk vrij zodat de monteur goed en veilig zijn werk kan doen. Huisdieren en kinderen gaan niet goed samen met de werkzaamheden, dus willen we je vragen de monteur zoveel mogelijk alleen zijn werk te laten doen.  

Stap 2:  

De monteur belt bij je aan en is op verschillende manieren te herkennen. Hij draagt kleding van Ennatuurlijk en legitimeert zich met een Ennatuurlijk pas. Vraag hier gerust naar. De monteur komt aan op een elektrische bakfiets of met een (elektrische) auto, ook voorzien van een Ennatuurlijk logo. Hij of zij stelt zich voor als monteur van Heijmans (onze partner) namens Ennatuurlijk.  

Stap 3: 

Het corona-protocol wordt goed opgevolgd: de monteur draagt een mondkapje en desinfecteert de handen, trekt handschoenen aan en houdt voldoende afstand. Bij binnenkomst worden een paar vragen aan je gesteld met betrekking tot corona. Bij klachten van jou of een huisgenoot moet de monteur helaas weer vertrekken en vragen we je om een nieuwe afspraak te maken.  

Media
Monteur slimme meter ennatuurlijk
Tekst

Stap 4: 

Voordat de monteur begint met de installatie legt hij of zij aan je uit wat hij precies gaat doen en controleert hij de huidige situatie. Hij controleert op bestaande lekkages en doet een standaard risico check Als het niet veilig is om verder te gaan, of wanneer één van de afkeurcriteria van toepassing is, stuurt hij een foto van de situatie naar de uitvoerder en belt direct met diegene om te besluiten hoe te handelen.  

Linker kolom

Stap 5: 

Dan maakt de monteur een foto van de huidige meter, de meterkast, het serienummer en de standen van de oude meter. 

Middelste kolom

Stap 6:  

De monteur sluit de toestelkranen. Dit zorgt ervoor dat je tijdens de werkzaamheden geen warm water of verwarming hebt. Dat duurt maximaal 1 uur.  

Rechter kolom

Stap 7: 

Dan wordt de oude warmtemeter verwijderd en de slimme warmtemeter geplaatst. De monteur controleert meteen of de verbinding werkt.  

Tekst

Leuk weetje: wist je dat we de onderdelen van de oude warmtemeter recyclen?  

Linker kolom

Stap 8: 

De toestelkranen worden weer geopend, waardoor je weer gebruik kan maken van warm water.  

Middelste kolom

Stap 9: 

De monteur controleert goed op eventuele lekkages na de installatie en maakt weer een overzichtsfoto van de nieuwe warmtemeter en omgeving. Hij maakt ook een foto van het serienummer en de beginstanden van de nieuwe meter.  

Rechter kolom

Stap 10: 

Als laatste controleert hij met jou of de genoteerde meterstanden goed zijn. Dan hoef je alleen nog maar een handtekening te zetten voor de werkzaamheden en is de installatie afgerond. Je ontvangt van ons een e-mail met de meterstanden en een link naar het klanttevredenheidsonderzoek. We horen dan graag van je of je tevreden bent over de werkzaamheden en of er dingen zijn die we kunnen verbeteren.

Tekst

 Wil je alle stappen nog eens nalezen?

Download het stappenplan

Wat vind jij van Stap voor stap: zo wordt de slimme warmtemeter geïnstalleerd

Wat vind jij van Stap voor stap: zo wordt de slimme warmtemeter geïnstalleerd

Bedankt voor het geven van jouw waardering!
Deze staat in de wachtrij om goedgekeurd te worden door een van onze website beheerders.
Na goedkeuring zal deze worden gepubliceerd.

Sluit dit venster