Tekst

In Enschede is namelijk genoeg duurzame warmte aanwezig. Ennatuurlijk heeft daarom de Warmtebaan aangelegd: een uitbreiding van het bestaande warmtenet van bijna 8 kilometer. Hierdoor zijn niet alleen de bestaande netten aan elkaar gekoppeld, maar wordt de duurzame warmte ook beschikbaar voor 50% van de stad.

Media
Enschede Roombeek
Tekst

Warmtenet van Enschede

Bekijk op de warmtekaart waar het huidige net ligt.

Naar de warmtekaart

Tekst

Redenen om aan te sluiten 

Aangesloten worden op het warmtenet van Ennatuurlijk in Breda heeft een aantal voordelen:

1.Je kunt sprongen in duurzaamheid maken.

Bedrijven kunnen 1 tot 2 labelsprongen sprongen maken. Bovendien lift je stapje voor stapje mee op duurzaamheidsstrategie van Ennatuurlijk waarbij we als doelstelling hebben om in 2040 100% CO2 neutraal te zijn. De waarde van jouw pand kan toenoemen doordat jouw pand klaar is voor de toekomst en een beter energielabel krijgt.

2. Je wordt optimaal ontzorgt.

Je krijgt meer comfort door een stabiele en betrouwbare warmtevoorziening. Ennatuurlijk zorgt voor het onderhoudt van het net tot en met jouw afleverset, voor de levering van warmte en voor de verduurzaming van de warmtebron.

3. Een duurzamer alternatief voor gas is nog niet voor iedereen beschikbaar.

Jouw pand valt binnen de 20% van Breda waar nu al een alternatief voor gas binnen handbereik is. Zodra wij de warmtebron verduurzamen, verduurzaamt automatisch uw warmte zonder dat je daar iets voor hoeft te doen. Met warmte van Ennatuurlijk ben je dus klaar voor een duurzame toekomst!

Tekst

Doe nu de gratis quick-scan!

Ontdek door middel van een quick-scan of uw woning of bedrijfspand geschikt is om binnenkort of in de toekomst aangesloten te worden op het warmtenet. 

Doe de quickscan voor jouw huis

Doe de quickscan voor jouw bedrijf

Doe de quickscan voor jouw VvE

Media
Tekst

Het duurzaamste warmtenet van Nederland!

Wist je dat het warmtenet in Enschede is uitgeroepen tot het duurzaamste warmtenet van Nederland? Door net zijn er 80% minder fossiele brandstoffen nodig om alle klanten van warmte te voorzien. In de gemeente Enschede zijn al ruim 9.000 huishoudens en 200 bedrijven in verschillende wijken aangesloten op een warmtenet. Met de toekomstige uitbreidingen hopen we in totaal circa 40.000 huishoudens en bedrijven in Enschede te voorzien van duurzame warmte. 

Lees meer over het warmtenet in Enschede.

Meer weten?

Steven of een van onze andere collega’s helpen je graag verder.