Tekst

Waar komt de warmte vandaan?

Deze warmte wordt geleverd door Warmtekrachtkoppeling (WKK). Bij warmtekrachtkoppeling vindt de productie van warmte en elektriciteit samen en tegelijk plaats. De WKK’s in Bergen op Zoom werken nog op gas, maar er zijn plannen om de warmtelevering te verduurzamen.

Warmte-etiket Bergen op Zoom

Wij geven graag inzicht in de duurzaamheid van onze warmtenetten. Op het warmte-etiket kan je in één oogopslag zien welke warmtebronnen Ennatuurlijk gebruikt en hoe duurzaam het warmtenet in 2023 was. 

Lees hier meer over het warmte-etiket

Linker kolom
Bergen op Zoom Rijtuigweg 2023
Rechter kolom
Bergen op Zoom Mercuriusplein 2023
Tekst

Toekomst van het warmtenet

In Bergen op Zoom is veel industrie aanwezig. Deze industrie gaat steeds efficiënter om met energie en kijkt steeds beter naar reststromen die nog waarde kunnen hebben voor de omgeving. Voor de toekomstige verduurzaming van de warmtenetten in Bergen op Zoom focussen we eerst op warmte uit de industrie. Daarnaast houden we andere technieken zoals aquathermie en aardwarmte in het vizier.  

Tekst

Waar leveren wij warmte?

In Bergen op Zoom leveren we warmte aan ruim 1.000 huishoudens verdeeld over twee wijken. Deze warmte wordt geleverd door Warmtekrachtkoppeling (WKK). Bij warmtekrachtkoppeling vindt de productie van warmte en elektriciteit samen en tegelijk plaats. De WKK’s in Bergen op Zoom werken nog op gas, maar er zijn plannen om de warmtelevering te verduurzamen.

Media
Warmtenet Bergen op Zoom
Media
Tekst

Heb je vragen?

Onze klantenservice helpt je graag verder.

Naar de contactpagina

Ik wil me aanmelden als klant