Tekst

In Breda ligt een van de oudste warmtenetten van Nederland. Zo’n 20.000 woningen (ca. 22% van alle huishoudens) en 100 bedrijven in Breda zijn op het net aangesloten voor verwarming en warm water, waarvan het leeuwendeel direct bij de bouw. Ook voor veel bestaande woningen en bedrijven die nu nog verwarmen met aardgas, is een aansluiting op een warmtenet een goed alternatief. Het warmtenet in Breda is onderdeel van het grote warmtenet in Midden- en West-Brabant. 

Bekijk waar de warmte vandaan komt en hoe duurzaam deze warmte is

Tekst

Aansluiten? Doe de postcodecheck

 

Media
Tekst

Uitbreidingen in Breda

We werken hard aan de uitbreiding van onze bestaande warmtenetten. Zo is in Breda de Warmtesingel aangelegd waarmee we verder kunnen verduurzamen. Door deze vijf kilometer lange leiding is het warmtenet aan de ene kant van de stad met het warmtenet aan de andere kant van de stad verbonden. Met deze uitbreiding komt duurzame warmte voor zo’n vijfduizend woningen en een honderd bedrijven binnen handbereik. 

Door aanleg van de Warmtesingel komt duurzame warmte binnen handbereik als alternatief voor het verwarmen met aardgas. De hoofdkazerne van de Brandweer Breda, een VVE en de Koninklijke Militaire Academie waren de eersten die van de nieuwe Warmtesingel profiteerden. Zij ontvangen inmiddels warmte van Ennatuurlijk.

Tekst

De Warmtesingel

De Warmtesingel is een vijf kilometer lange leiding die de ring van warmtenetten in Breda compleet maakt. De leiding loopt onder het centrum langs, langs de singels, en maakt het voor huishoudens en bedrijven makkelijker om over te stappen op een alternatief voor verwarmen op aardgas. De uitbreiding van het warmtenet met de warmtesingel maakt verdere groei van het Bredase netwerk mogelijk, zodat duurzamere warmte beschikbaar komt voor de helft van Breda. 

Lees meer over de warmtesingel

Media
Warmtesingel Breda Warmtenet
Tekst

Onze serie Doorpakkers in Breda

In onze serie Doorpakkers vertellen we over het warmtenet in Midden- en West-Brabant. Bekijk de eerste aflevering.

Bekijk hier aflevering 1

Bekijk hier aflevering 2

Bekijk hier aflevering 3

Tekst

Het warmtenet in Midden- en West-Brabant

Het warmtenet in Breda is onderdeel van het grootste warmtenet van Ennatuurlijk: warmtenet Midden- en West-Brabant. Op dit warmtenet zijn in totaal 51.000 huishoudens en 355 bedrijven in Breda, Tilburg, Oosterhout, Geertruidenberg, Made, Dongen en Sprang Capelle aangesloten. In totaal leveren we via dit warmtenet ruim 1.900.000 GJ warmte per jaar.

Lees meer over het warmtenet Midden- en West-Brabant 

Media
Warmtenet Brabant