Tekst

Ons warmtenet (ook bekend als stadsverwarming) in Tilburg is onderdeel van het grootste warmtenet van Ennatuurlijk: warmtenet Midden- en West-Brabant. Op dit warmtenet zijn in totaal 51.000 huishoudens en 355 bedrijven in Breda, Tilburg, Oosterhout, Geertruidenberg, Made, Dongen en Sprang Capelle aangesloten. In totaal leveren we via dit warmtenet ruim 1.900.000 GJ warmte per jaar.

Bekijk waar de warmte vandaan komt en hoe duurzaam deze warmte is

Tekst

Aansluiten? Doe de postcodecheck

Media
Tekst

Uitbreidingen in Tilburg

Ook in Tilburg bekijken we waar het warmtenet uitgebreid kan worden. Bijvoorbeeld in de wijken rondom het bestaande warmtenet of op grotere industrieterreinen. In Tilburg sloten we in opdracht van woningcorporatie WonenBreburg 200 bestaande sociale huurwoningen in de Kruidenbuurt aan op het warmtenet. De warmteaansluiting is onderdeel van een grondige renovatie van de woningen. Ook kijken we in Tilburg samen met bedrijven op grotere industrieterreinen naar de mogelijkheden om aan te sluiten.

Tekst

Gas uit en warmte aan voor 200 woningen in de Kruidenbuurt

Een van de uitdagingen in de energietransitie is om bestaande bouw van het aardgas af te halen. De Kruidenbuurt in Tilburg is een wijk met jaren ’60 woningen zoals zovelen in Nederland. Maar in de warmtetransitie lopen ze voorop. 200 woningen in de Kruidenbuurt waren toe aan groot onderhoud en werden zowel aan de binnen- als de buitenkant flink opgeknapt en energiezuiniger gemaakt.

Dit moment werd ook gebruikt om de woningen aan te sluiten op het bestaande warmtenet waardoor ze dus van het aardgas af kunnen. Door het combineren van werkzaamheden is de overlast voor de bewoners bovendien zoveel mogelijk beperkt. Een mooie win-winsituatie dus.  

Om het project in goede banen te leiden is een goede afstemming en samenwerking tussen de woningcorporatie, nutspartijen, gemeente, de aannemers en de bewoners essentieel. 

Lees meer over dit project

Media
Tilburg
Tekst

Onze serie Doorpakkers in Tilburg

In onze serie Doorpakkers vertellen we over het warmtenet in Midden- en West-Brabant. Bekijk de eerste aflevering.

Bekijk hier aflevering 1

Bekijk hier aflevering 2

Bekijk hier aflevering 3

Tekst

Het warmtenet in Midden- en West-Brabant

Het warmtenet in Tilburg is onderdeel van het grootste warmtenet van Ennatuurlijk: warmtenet Midden- en West-Brabant. Op dit warmtenet zijn in totaal 51.000 huishoudens en 355 bedrijven in Breda, Tilburg, Oosterhout, Geertruidenberg, Made, Dongen en Sprang Capelle aangesloten. In totaal leveren we via dit warmtenet ruim 1.900.000 GJ warmte per jaar.

Lees meer over het warmtenet Midden- en West-Brabant 

Media
Warmtenet Brabant