Tekst

Om welke situatie gaat het?

Ik ben zelf eigenaar van de afleverset en/of elektrische boiler

Ben je eigenaar van de afleverset in jouw woning en wil je graag een afleverset van Ennatuurlijk voor ruimteverwarming én warm kraanwater?  Of verwarm je jouw kraanwater elektrisch, bijvoorbeeld met een boiler, en is deze aan vervanging toe? Wie aangesloten is op een warmtenet van Ennatuurlijk, vraagt bij ons een afleverset aan

Vergoeding afleverset
Wij plaatsen kosteloos een afleverset met een warmtapwaterapparaat (op de plaats waar de huidige afleverset zich bevindt) dat je per minuut circa 8 liter water van 60 °C biedt. Dat is voor de meeste woningen voldoende comfort. Het ter beschikking stellen van een afleverset met warmtapwaterapparaat kost jaarlijks € 145,38* (incl. btw). De afleverset met warmtapwaterapparaat blijft eigendom van Ennatuurlijk en deze kosten dekken regulier onderhoud, storingsonderhoud en de vervanging van defecte onderdelen. Als de afleverset vervangen moet worden, doen we dat kosteloos.   

Hogere warmwatercapaciteit
Wil je een warmwatercapaciteit van circa 10 of 12 liter per minuut? Bijvoorbeeld omdat je een stortdouche hebt? Of dit mogelijk is moet per situatie beoordeeld worden. Mocht je deze stap willen maken, dan horen wij graag van je.

Jouw eigen installatie heeft effect
Ennatuurlijk heeft geen invloed op de binneninstallatie in je huis. De diameter van de binnenleidingen, het type kraan en de soort douchekop (zoals een waterbesparende variant) hebben ook effect op de hoeveelheid warm water die uit de kraan komt. Wil je zeker weten dat een verhoging van de capaciteit het gewenste effect heeft? Jouw installateur kan het je vertellen. De aanpassing van de afleverset kan je bij ons aanvragen via het formulier.

* Prijspeil 2024.

Ik ben aangesloten op een warmtenet van Ennatuurlijk en huur bij een onderhouds- of installatiebedrijf een afleverset  die vervangen moet worden

Bij Ennatuurlijk vinden we het heel belangrijk om je van een goede warmtewisselaar te voorzien. Dat ligt niet alleen vast in de Warmtewet, we doen dat zelf ook graag. Want zo hebben we grip op de veiligheid en energie-efficiëntie van onze warmtenetten. Dus maak je gebruik van onze warmte en is jouw afleverset (of de warmtewisselaar) aan vervanging toe? Dan krijg je van ons een nieuwe afleverset. Ook als je op dit moment een afleverset huurt bij een onderhouds- of installatiebedrijf.

Vergoeding warmteafleverset
Wij plaatsen kosteloos een afleverset met een warmtapwaterapparaat dat je per minuut circa 8 liter water van 60 °C biedt. Dat is voor de meeste woningen voldoende comfort. Het ter beschikking stellen van een afleverset met warmtapwaterapparaat kost jaarlijks €  145,38* (incl. btw). De afleverset met warmtapwaterapparaat blijft eigendom van Ennatuurlijk en deze kosten dekken regulier onderhoud, storingsonderhoud en de vervanging van defecte onderdelen. Als de afleverset vervangen moet worden, doen we dat kosteloos.

Hogere warmwatercapaciteit
Wil je een warmwatercapaciteit van circa 10 of 12 liter per minuut? Bijvoorbeeld omdat u een stortdouche hebt? Of dit mogelijk is moet per situatie beoordeeld worden. Mocht je deze stap willen maken, dan horen wij graag van je.

Je eigen installatie heeft effect
Ennatuurlijk heeft geen invloed op de binneninstallatie in jouw huis. De diameter van de binnenleidingen, het type kraan en de soort douchekop (zoals een waterbesparende variant) hebben ook effect op de hoeveelheid warm water die uit de kraan komt. Wil je zeker weten dat een verhoging van de capaciteit het gewenste effect heeft? Jouw installateur kan het je vertellen. De aanpassing van de afleverset kan je bij ons aanvragen via het formulier.

* Prijspeil 2024

Ik ontvang al warmte voor het verwarmen van mijn kraanwater en wil meer warm water per minuut tot mijn beschikking hebben

Ennatuurlijk stelt verschillende afleversets beschikbaar die een bepaalde hoeveelheid kraanwater kunnen verwarmen tot minstens 60 °C.

Meer warm water per minuut
Ennatuurlijk plaatst gewoonlijk afleversets die per minuut circa 8 liter water van 60 °C kunnen maken. Voor 2008 werden ook afleversets geplaatst die circa 6 liter kraanwater van 60 °C per minuut kunnen maken. Heb je meer warm water per minuut nodig? Dan kan je dit aanvragen en een capaciteit van circa 8 (of 10 liter) per minuut krijgen. In enkele situaties kan de capaciteit verhoogd worden tot circa 12 liter water van 60 °C per minuut. Dit is afhankelijk van de capaciteit van het warmtenet en moet per situatie beoordeeld worden.

Jouw eigen installatie heeft effect
Ennatuurlijk heeft geen invloed op de binneninstallatie in jouw huis. De diameter van de binnenleidingen, het type kraan en de soort douchekop (zoals een waterbesparende variant) hebben ook effect op de hoeveelheid warm water die uit de kraan komt. Wil je  zeker weten dat een verhoging van de capaciteit het gewenste effect heeft? Jouw installateur kan het je vertellen. De aanpassing van de afleverset kan je bij ons aanvragen via het formulier.

Ik verbouw mijn woning waardoor de warmteaansluiting op een andere plaats moet komen

Door een interne verbouwing kan het voorkomen dat de warmteaansluiting een andere plek moet krijgen. Daarvoor is een schouwing nodig. Aan de hand van de informatie die je van tevoren aan ons doorgeeft, geeft onze engineeringsafdeling een inschatting van de te verwachten kosten. De richtprijs voor het binnenshuis verplaatsen van een standaard warmteaansluiting is € 1500. Zo heb je alvast een idee.

Tekst

Geef jouw verandering door

Geef direct online aan ons door welke verandering in jouw afleverset doorgevoerd moet worden. We kunnen alleen complete aanvragen in behandeling nemen om vertraging te voorkomen.

Let op: 
* Voor de meeste huizen is de CW 4 (8 liter water per minuut) capaciteit voldoende. Een vergroting naar 10 liter water per minuut is bijvoorbeeld wel nodig als je een stortdouche of meer dan twee tappunten tegelijkertijd warm water nodig hebt. Jouw leidingwerk moet dan wel minimaal 16 mm voor warm water en 20 mm voor koud water zijn. 

* Normaal gesproken duurt het ongeveer 12 weken voordat een afleverset geplaatst wordt. Helaas hebben we momenteel een achterstand, waardoor de wachttijd langer kan zijn. We begrijpen dat dit vervelend is en doen ons uiterste best om iedereen zo snel mogelijk van dienst te zijn. 

Geef jouw verandering door