Tarieven

Tekst

tarieven ennatuurlijk

Als je in een huis woont dat is aangesloten op een warmtenet heb je geen aardgasaansluiting meer. Je verbruik wordt anders geregistreerd dan in een huis met gas. Ook worden de kosten anders berekend.  Op deze pagina vind je alles over je warmtetarief. 

Tekst

Hoe wordt het warmtetarief vastgesteld?  

Het warmtetarief is gebaseerd op de kosten voor de inkoop en productie van warmte. Het wordt 1 keer per jaar aan het einde van het jaar vastgesteld en geldt van 1 januari tot en met 31 december. Het verandert tussentijds niet. Dat geeft duidelijkheid en rust. Je ontvangt van ons elk jaar in januari informatie over het nieuwe warmtetarief met een advies voor je maandelijkse voorschotbedrag. Op de website www.mijnwarmte.nl vind je altijd de actuele informatie over je verbruik en je maandelijkse voorschot.  

Tekst

De stijging van de energiekosten

De productie van warmte is nog altijd deels afhankelijk van gas en stroom. Zelfs de in- en verkoopprijzen van duurzamere warmte zijn in Nederland aan de gasprijs gekoppeld, via wetgeving en subsidies. Dat betekent dat de prijzen van warmte omhooggaan als de gas- en stroomprijs stijgt. Als warmteleverancier vinden wij het onze verantwoordelijkheid de prijsstijging zo laag mogelijk te houden. Daarom is ons uitgangspunt dat we alleen de extra kosten doorberekenen.  

Tekst

Jouw persoonlijke tarief  

Benieuwd naar het tarief dat jij voor warmte betaalt? Je vindt jouw actuele tarief in je persoonlijke account op Mijn Warmte. 

Lees hier alles over het tarief in 2023

Linker kolom

Hoe activeer ik een Mijn Warmte account? 

We leggen dit uit in het stappenplan. 

 

Lees hier hoe je stap voor stap een account aanmaakt

 

Rechter kolom

Jouw voorschot controleren en aanpassen? 

Wij adviseren je om 1x per twee maanden te controleren of het voorschot dat je betaalt, nog past bij wat je verbruikt. Lees hier stap voor stap hoe je je voorschot aan kunt passen

Tekst

Meest gestelde vragen  

We kunnen ons voorstellen dat je vragen hebt over de energieprijzen. Daarom hebben we de meest gestelde vragen met antwoorden voor je op een rijtje gezet.  

Bekijk de vragen en antwoorden 

Tekst

Hoe worden de kosten voor warmte berekend? 

De kosten worden berekend op basis van je verbruik en het warmtetarief. De hoeveelheid warmte die je gebruikt, wordt gemeten in gigajoule. Je betaalt maandelijks een voorschot en eenmaal per jaar ontvang je een jaarafrekening. Op de jaarafrekening ziet je de werkelijke totale kosten vergeleken met het totaalbedrag van de betaalde voorschotten. Het is afhankelijk van waar je woont, wanneer je de jaarafrekening ontvangt.  

Tekst

Hoe wordt het warmteverbruik gemeten? 

In je huis hangt een afleverset met daarop een warmtemeter. Deze warmtemeter meet de warmte die je verbruikt voor het verwarmen van je huis en warm water.  

Hot topic: waarom betaal ik meer voor warmte als de gasprijs omhoog gaat?

Linker kolom

Door de hoge gasprijzen zijn ook de warmtetarieven flink gestegen. Johan uit Breda is boos en voelt veel frustratie. “Mijn woning is niet meer aangesloten op aardgas. Ik krijg warmte via een warmtenet. Waarom moet ik dan toch flink meer gaan betalen als de gasprijs omhoog gaat?” Suzanne Sweerman, directielid van Ennatuurlijk, wil deze vraag graag beantwoorden.  

Lees hier het antwoord

Rechter kolom
Suzanne Sweerman Ennatuurlijk
Tekst

We zijn deze dagen minder goed bereikbaar omdat veel klanten gelijktijdig contact met ons opnemen om meterstanden door te geven en een voorschotcheck te doen. Wil je ook je meterstand doorgeven? Probeer dat dan in eerste instantie zelf online via www.mijnwarmte.nl. Lukt dat niet? Mail dan je adres en meterstand naar klantenservice@ennatuurlijk.nl zodat wij je meterstand alsnog kunnen verwerken. Excuses voor het ongemak.

Meer weten over je tarief?

Onder meer Dionne van onze klantenservice helpt je graag verder.

Je kunt ons bereiken via:
Whatsapp: 0611461151
telefoon: 085-2734567
mail: klantenservice@ennatuurlijk.nl

Wat vind jij van Tarieven

Wat vind jij van Tarieven

Bedankt voor het geven van jouw waardering!
Deze staat in de wachtrij om goedgekeurd te worden door een van onze website beheerders.
Na goedkeuring zal deze worden gepubliceerd.

Sluit dit venster