Tekst

Hoe wordt het warmtetarief vastgesteld?  

Het warmtetarief is gebaseerd op de kosten voor de inkoop en productie van warmte. Het wordt 1 keer per jaar aan het einde van het jaar vastgesteld en geldt van 1 januari tot en met 31 december. Het verandert tussentijds niet. Dat geeft duidelijkheid en rust. Je ontvangt van ons elk jaar in januari informatie over het nieuwe warmtetarief met een advies voor je maandelijkse voorschotbedrag. Op de website www.mijnwarmte.nl vind je altijd de actuele informatie over je verbruik en je maandelijkse voorschot.

Tekst

De stijging van de energiekosten

De productie van warmte is nog altijd deels afhankelijk van gas en stroom. Zelfs de in- en verkoopprijzen van duurzamere warmte zijn in Nederland aan de gasprijs gekoppeld, via wetgeving en subsidies. Dat betekent dat de prijzen van warmte omhooggaan als de gas- en stroomprijs stijgt. Als warmteleverancier vinden wij het onze verantwoordelijkheid de prijsstijging zo laag mogelijk te houden. Daarom is ons uitgangspunt dat we alleen de extra kosten doorberekenen.  

Tekst

Jouw persoonlijke tarief  

Benieuwd naar het tarief dat jij voor warmte betaalt? Je vindt jouw actuele tarief in je persoonlijke account op Mijn Warmte. 

Lees hier alles over het tarief in 2023

Media
Media
Tekst

Jouw voorschot controleren en aanpassen? 

Wij adviseren je om 1x per twee maanden te controleren of het voorschot dat je betaalt, nog past bij wat je verbruikt.

 Lees hier stap voor stap hoe je je voorschot aan kunt passen

Tekst

Hoe worden de kosten voor warmte berekend? 

De kosten worden berekend op basis van je verbruik en het warmtetarief. De hoeveelheid warmte die je gebruikt, wordt gemeten in gigajoule. Je betaalt maandelijks een voorschot en eenmaal per jaar ontvang je een jaarafrekening. Op de jaarafrekening ziet je de werkelijke totale kosten vergeleken met het totaalbedrag van de betaalde voorschotten. Het is afhankelijk van waar je woont, wanneer je de jaarafrekening ontvangt.

Tekst

Hoe wordt het warmteverbruik gemeten? 

In je huis hangt een afleverset met daarop een warmtemeter. Deze warmtemeter meet de warmte die je verbruikt voor het verwarmen van je huis en warm water.

Lees hier meer over je warmtemeter

Dionne

Heb je nog vragen?

Dionne of een van onze andere collega's helpen je graag.
Neem contact op met onze klantenservice.

Wat vind jij van Tarieven

Wat vind jij van Tarieven

Bedankt voor het geven van jouw waardering!
Deze staat in de wachtrij om goedgekeurd te worden door een van onze website beheerders.
Na goedkeuring zal deze worden gepubliceerd.

Sluit dit venster