Warmtetarieven 2022

Tekst

tarief 2022

Eenmaal per jaar, op 1 januari, wijzigen de tarieven voor warmte. Hieronder vind je de standaardtarieven voor 2022. 

Tekst

Het tarief in 2022

De kosten van 2022 zijn hoger dan voorgaande jaren. Ennatuurlijk begrijpt je zorgen over de energiekosten heel goed. We voelen ons verantwoordelijk om de energierekening voor jou zo betaalbaar mogelijk te houden. We hebben ons dan ook ingespannen om de stijging van warmtetarieven voor 2022 te matigen. Daarbij hebben we scherp gekeken naar onze werkelijk gestegen kosten door de historisch hoge energieprijzen. De kosten om warmte te leveren zijn door de hoge energieprijzen flink gestegen. 

De totale kosten (variabel en vaste kosten) stegen bij Ennatuurlijk met ongeveer 35% ten opzichte van het maximum van de ACM van 2021 waar een stijging van 67% was toegestaan. Ten opzichte van onze eigen tarieven van 2021 stegen de kosten voor onze warmteklanten met ongeveer 54% ten opzichte van 2021 bij een gemiddeld gebruik van 35 GJ (waar ACM mee rekent). 

Door de stijgende energieprijzen heeft de overheid ervoor gekozen om alle huishoudens in Nederland in 2022 een extra vergoeding te geven. De extra vergoeding voor warmte bedraagt ongeveer 22 euro per maand. De vergoeding wordt gegeven via de elektriciteitsrekening. Je vindt de vergoeding daardoor terug via de elektriciteitsrekening en dus niet via onze warmterekening. Het netto-effect voor jou als klant komt daarmee gemiddeld uit op een stijging van ongeveer 28 euro per maand. Kijk hier als je nog vragen hebt over de eenmalige extra heffingskorting. 

Tekst

Het tarievenblad 

Bekijk hieronder het tarievenblad met de tarieven voor 2022.

Deze tarieven gelden voor heel 2022 en worden niet tussentijds aangepast.

Let op: vanaf 1 juli is de BTW op energie verlaagd van 21% naar 9%. De prijzen vanaf 1 juli zijn te zien op het tarievenblad. 

Tarievenblad 2022*
* Aan deze publicatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Tekst

tarieven ennatuurlijkJouw persoonlijke tarief bekijken

De tarieven op het tarievenblad zijn alleen van toepassing voor klanten met een standaardtarief. Voor bepaalde situaties kunnen afwijkende afspraken van toepassing zijn. Je kunt jouw tarief terugvinden in je persoonlijke account op Mijn Warmte.

Meest gestelde vragen en antwoorden

Linker kolom

We kunnen ons voorstellen dat je nog vragen hebt. Daarom hebben we de meest gestelde vragen met antwoorden voor je op een rijtje gezet. 

Tekst

Alles over tarieven 2023 

Meer weten over de tarieven voor 2023?

Klik hier voor alle informatie

 

 

Meer weten over je tarief?

Onder meer Dionne van onze klantenservice helpt je graag verder.

Je kunt ons bereiken via:
Whatsapp: 0611461151
telefoon: 085-2734567
mail: klantenservice@ennatuurlijk.nl

Wat vind jij van Warmtetarieven 2022

Wat vind jij van Warmtetarieven 2022

Bedankt voor het geven van jouw waardering!
Deze staat in de wachtrij om goedgekeurd te worden door een van onze website beheerders.
Na goedkeuring zal deze worden gepubliceerd.

Sluit dit venster