Tekst

"No-nonsense en transparant, daar houd ik van"


Waarom Ennatuurlijk? 
“Ik heb al eerder in de energiewereld gewerkt. Ik koos onder andere voor Ennatuurlijk omdat het een puur Nederlands bedrijf is. Ik houd van die cultuur: no-nonsense, doen wat je zegt en zeggen wat je doet, en daarvoor gaan. Toen ik hier kwam solliciteren, vond ik de werkvloer ook heel bijzonder. Die is open met transparante ruimtes, alleen flexplekken. Iedereen werkt hier door elkaar, welke functie je ook hebt. En vanzelfsprekend is duurzaamheid voor mij belangrijk. Ik heb een achtergrond in recycling en afvalscheiding. Ik werkte ooit voor een afvalverwerkingsbedrijf in de tijd dat de milieustraten en afvalscheiding werden uitgevonden. Later heb ik bij Orgaworld gewerkt; een composteerder die organisch afval omzet in groene energie.  Bij Ennatuurlijk is er veel aandacht voor duurzaamheid – een mooi vervolg.” 

Hoe was je eerste dag? 
“Ik ben op een vrijdag begonnen en toen was het hier betrekkelijk rustig. Dat was eerlijk gezegd wel fijn. De collega die ik ga vervangen, heeft me wegwijs gemaakt. Ik had alle ruimte en tijd om rond te kijken en kennis te maken. De ontvangst was warm, ik kan niet anders zeggen. Iedereen die me zag, kwam naar me toe: ‘jij moet Inge zijn’. Ik maakte een grapje over naamstickers, want zelf kende ik natuurlijk niemand. Binnen een halfuur liep iedereen met een naamsticker op; hoe leuk is dat!” 

Wat was de eerste indruk van je collega’s? 
“Op de werkvloer hangt een fijne ongedwongen sfeer, gezellig. Iedereen is in gesprek met elkaar, werkt met elkaar samen. Wat ook direct opvalt, is hoe divers de organisatie is, op elk vlak. Dat maakt de samenwerking leuk en interessant. ” 

Wat vind je belangrijk in je werk? 
“Openheid, vertrouwen en persoonlijk contact staan bij mij hoog in het vaandel. En uiteraard plezier!  

Waar kijk je naar uit? 
“Bij Ennatuurlijk is afgelopen maanden veel veranderd; nieuwe doelen en aanpassingen in de organisatie. De hele organisatie lijkt de schouders eronder te zetten om die doelen te bereiken. Ik proef een verbondenheid die tot mooie dingen kan leiden, ik verwacht daar veel van. Ik kijk ernaar uit om er samen iets moois van te maken.”