Tekst

"Met open armen ontvangen op een prachtig zonnig dakterras"

 

Waarom koos je voor Ennatuurlijk?
“Duurzaamheid is voor mij belangrijk. Duurzaamheid is niet alleen duurzame energie, maar ook je spullen goed onderhouden, zodat ze zo lang mogelijk meegaan. En daar draait het om in mijn vak. Bij Ennatuurlijk is goed onderhoud en beheer van de warmtenetten en andere installaties één van de speerpunten. We willen datagedreven beheer gaan doen, zodat we alle warmtenetten en installaties optimaal kunnen beheren tegen de laagste kosten en risico’s. Ik ben daar specialist in en vind het leuk om hieraan mee te bouwen.”

Wat was je eerste indruk?
“Ik was verrast. Bij een warmtebedrijf dacht ik aan een saai, stroperig nutsbedrijf. Maar wat ik zag, was een jonge, kleurrijke, vooruitstrevende organisatie. Op mijn eerste werkdag werd ik met open armen ontvangen door mijn leidinggevende en buddy op een prachtig zonnig dakterras. Zij hadden wel vier uur in hun agenda vrijgemaakt om me rond te leiden en me wegwijs te maken in mijn introductieprogramma. Een fantastisch programma dat helemaal was toegespitst op mij en mijn functie, ik voel me nog steeds erg welkom!”

Hoe ervaar je Ennatuurlijk nu je er langer bent? 
"Ennatuurlijk is een open en laagdrempelig bedrijf, dat oog heeft voor de mensen. Toen ik hier net werkte, had ik in mijn privéleven een situatie die veel van me vroeg. Toen ik dit met mijn leidinggevende besprak, was er veel begrip. Ik kreeg de ruimte die ik nodig had en dat heeft me enorm geholpen.”

Waar ben je het meest trots op tot nu toe?
“Ik ben aangenomen voor strategisch assetmanagement. Daarvoor moest ik een plan schrijven dat nu in concept klaar is, inclusief een routekaart met de stappen die we moeten nemen. De eerste concepten zijn ook buiten onze afdeling positief ontvangen, daar ben ik trots op.”

Wat is jouw ambitie?
"Mijn ambitie is de ambitie van Ennatuurlijk: Nederland in 2050 van het gas af. En dit is het moment voor actie. De organisatie van Ennatuurlijk is nu zo ingericht dat we alles in huis hebben om die transitie te bewerkstelligen. Ik vind het in mijn werk heel belangrijk dat ik samen met anderen iets nieuws kan neerzetten. Nu heb ik die kans!”